20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 27.05.2023 12:48 | Son Güncelleme: 27.05.2023 16:32

Kılıçdaroğlu: Maçlar şifresiz yayınlanacak

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde futbol maçlarının şifresiz olarak TRT'de yayınlanacağını söyledi
Kılıçdaroğlu: Maçlar şifresiz yayınlanacak

CHP lideri ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabında seçimi kazanması halinde maçların şifresiz yayınlanacağını duyurdu.

Kılıçdaroğlu paylaşımında "Seçimi kazandıktan sonra, ilk imzalayacağım kararnamelerden biri, maçların artık şifresiz olarak TRT’de yayınlanmasını sağlamak. Milletin küçücük zevklerini bile çaldılar. Böylece milleti TRT’yle de barıştıracağım ve TRT gerçekten milletin kanalı olacak" ifadelerini kullandı. CHP lideri dün de birikmiş kredi kartı borçlarını devletin devralacağını, faizinin silinip anaparanın 36 ay taksitlendirileceğini ve EYT’deki adaletsizliği bitireceğini söylemişti. 

Kılıçdaroğlu’ndan son dakika vaatleri

Seçime 24 saat kala ekonomiye ilişkin vaatlerine yenilerini ekleyen cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kredi kartı borçlarına ilişkin vaadini önce telefonlara kısa mesajla gönderdi, ardından da yayınladığı videoda özetle vaadini şöyle dillendirdi:

Kart faizleri siliniyor

“Sevgili vatandaşım, borç harç evini geçindirmeye çalıştığını biliyorum. Borçlarınızı ödemekte büyük zorluklar çektiğinizi de biliyorum. İcra dairelerindeki milyonlarca dosyayı da biliyorum. İktidara gelir gelmez bireysel kredi kartı borçlarınıza kesin çözüm getireceğim. Erdoğan’ın sebep olduğu ekonomik buhran yüzünden birikmiş borçlarınızı, devletimizin hazinesi bankalardan devralacak. Bankalarla masaya oturacağız ve belli bir kırımla bu borçları üstleneceğiz. Kredi kartı borcunun sadece anaparası tahsil edilecek, o da 36 ay taksitle. Faizin tamamı silinecek. 28 Mayıs seçimin ötesinde bu ağır borçlardan kurtulma veya ülkece borç batağına saplanma referandumudur. Vatanını seven, yarınını düşünen oy versin.”

EYT adaletsizliği bitecek

Kılıçdaroğlu “Beni ister sevin ister sevmeyin, ama bu videomu herkese yayın, gösterin, anlatın” diyerek paylaştığı videoda da şunları söyledi: “EYT konusunda yapacaklarımızı anlatmak için kısa bir mesaj (SMS) gönderdik. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu mesajımızı engelledi. O mesajda şunu söylemiştim. 8 Eylül 1999’da sigortalı olan emekliliğe hak kazanıyor ama 1 gün sonra sigortalı olan tam 17 yıl sonra emekli oluyor. EYT’deki bu adaletsizliği bitireceğim.”

 1 saat sonra bir video daha paylaşan Kılıçdaroğlu, “Tümüyle karartma altındayım” ifadesini kullanarak, “Şimdi de gazetecilere programımızı duyuracağım kısa mesajı atamıyorum. Telekomünikasyon şirketleri, gazetecilere SMS atmamı engelliyor” dedi.