28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 27.05.2023 08:47 | Son Güncelleme: 27.05.2023 08:58

Kılıçdaroğlu'ndan EYT vaadi: Çifte standart son bulacak

Kemal Kılıçdaroğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'da (EYT) çifte standardın son bulacağını söyledi. Cumhurbaşkanı adayı "8 Eylül 1999’da sigortalı olan, emekliliğe hak kazanıyor ama 1 gün sonrasında sigortalı olan tam 17 yıl sonra emekli olabiliyor. EYT’deki bu adaletsizliği bitireceğim" dedi
Kılıçdaroğlu'ndan EYT vaadi:  Çifte standart son bulacak

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Erdoğan'ın zulmü ve yasakları varsa, benim de vicdanına güvendiğim halkım var. Beni ister sevin ister sevmeyin, ama bu videomu herkese yayın, gösterin, anlatın. EYT'den hakkını alamayanların ve sebebi ne olursa olsun bu ülkede mağduriyet yaşayan kim varsa hakkını geri vereceğim!" dedi. 

Kılıçdaroğlu "Sevgili halkım, meydanlarda, televizyonlarda, gazetelerde uygulanan ambargoyla milletimize ulaşmamız engelleniyor. Bu duvarı aşmak için EYT konusunda yapacaklarımızı anlatmak için kısa bir mesaj gönderdik. Ancak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yani BTK, bu kısa mesajımızı engelledi. Halkımızla buluşmamıza, size sesimizi duyurmamıza tahammül edemiyorlar. O mesajda şunu söylemiştim: EYT’deki çifte standart son bulacak. 8 Eylül 1999’da sigortalı olan, emekliliğe hak kazanıyor ama 1 gün sonrasında sigortalı olan tam 17 yıl sonra emekli olabiliyor. EYT’deki bu adaletsizliği bitireceğim, vatanını seven sandığa gelsin" ifadelerini kulandı.