29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.02.2023 22:51 | Son Güncelleme: 19.02.2023 23:13

Kılıçdaroğlu YÖK'e seslendi: Sonraki adımımız ricanın ötesinde olacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 10 ili vuran depremin ardından uzaktan eğitime geçilmesine tepki gösterdi. Üniversitelerin açılması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinden gelip barınma sorunu olan herkesi yerleştirmeye talip olduklarını açıkladı
Kılıçdaroğlu YÖK'e seslendi: Sonraki adımımız ricanın ötesinde olacak

Kahramanmaraş depremleri sonrası YÖK Başkanı Özvar'ın bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini açıklamasının ardından sular durulmuyor. Özvar, uzaktan eğitime ek olarak nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini de dile getirdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise YÖK'ten gelen bu açıklamalara sert tepki gösterdi. "Dün üniversiteleri ve rektörleri nasıl tehdit ettiğinizi biliyorum" diyen Kılıçdaroğlu şu sözleri kaydetti:

"Üniversiteleri açın, bölgeden gelip barınma sorunu olan herkesi yerleştirmeye talibiz. Belediyelerimizle birlikte bu işin tüm lojistik ihtiyaçlarını karşılamaya varız. Siz okulları açın, gerisini bize bırakın."

YÖK'e "Uyarıyorum, bu had aşmaktır" şeklinde seslenen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"YÖK’ü uyarıyorum; bu had aşmaktır, gençlerin hayatıyla oynamaktır! Bir sonraki atacağımız adımlar ricanın ötesinde olacaktır. Üniversiteleri açın."