27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.02.2024 17:56 | Son Güncelleme: 21.02.2024 18:55

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Atatürk’e çatallı dilini uzatan soysuza tek kelime edemeyen okul arkadaşım

CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli'yi, “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” sözleri tepki çeken Şevki Yılmaz'a karşı sessiz kalmakla eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Bir zamanlar ne kadar cesur konuşurdu. Şimdi Atatürk'e dil uzatanlara dahi bir şey diyemiyor" ifadelerini kullandı
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Atatürk’e çatallı dilini uzatan soysuza tek kelime edemeyen okul arkadaşım

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski milletvekili Şevki Yılmaz'ın II. Abdülhamid’in 4. kuşak torunu Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu’nun nikâh törenindeki “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” ifadelerine ilişkin açıklama yaptı. 

"Bir zamanlar ne kadar cesur konuşurdu"

X hesabından yaptığı paylaşımda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Yılmaz'ın bu ifadelerine karşı sessiz kalmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, şunları yazdı: "Ağzından salyalar akarak, Kurtuluş Savaşı kahramanımız Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e çatallı dilini uzatan soysuza tek kelime edemeyen okul arkadaşım, 15 Temmuz darbe girişimi için asılsız bir iddianın peşine düşmüş ve hemen savunmaya geçmiştir. Oysaki bir zamanlar ne kadar cesur konuşurdu, suda ateşin nasıl yanmayacağını, balda tuzun bulunmayacağını ve kimden Cumhurbaşkanı olmayacağını söylerdi. Şimdi Atatürk'e dil uzatanlara dahi bir şey diyemiyor." 

Kılıçdaroğlu, "İyi dinleyin, Köhne Bizans'ın Yıldız burcunda ikamet eden baykuş özentilerine ve kalıntılarına söylüyorum; Türkiye’nin yönetim şekli ile ilgili tartışmalar 29 Ekim 1923'de ebediyen son bulmuştur!
Aklınızdakini kursağınızda bırakırız!" ifadelerini kullandı.