08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.05.2024 20:45 | Son Güncelleme: 29.05.2024 21:06

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'hançer' yanıtı: 15 Temmuz’da milletin sırtına sapladın

CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'hançer' polemiğiyle ilgili kendisine "Çık, soru işaretlerini gider" çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "O hançeri sen çok uzun yıllar tuttun. Getirdin 15 Temmuz’da milletin sırtına sapladın" ifadelerini kullandı
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'hançer' yanıtı: 15 Temmuz’da milletin sırtına sapladın

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Boşuna hançerlendim demiyorum" açıklamasıyla başlayan tartışmada kendisine 'gerçekleri açıklaması' yönünde çağrı yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. 

Kılıçdaroğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Çıkmış "hançeri açıkla" diyor… O hançeri sen çok uzun yıllar tuttun. Getirdin 15 Temmuz’da milletin sırtına sapladın. Sen, senin ağababaların, işbirlikçilerin, beslemelerin ve hançeri beraber tuttukların bilsin ki; milli bağımsızlığımızı ve milli ekonomimizi hedef alan, kurduğunuz bu sirki başınıza yıkacağım! Vatan kurtulacak" ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu? 

Özgür Özel'in genel başkanlığa seçildiği kurultayda hançerlendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, 27 Mayıs'ta katıldığı bir televizyon programında, değişim tartışmasını başlatan Ekrem İmamoğlu'nun adını vermeden bir kez daha aynı benzetmeyi kullandı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından patlayan değişim hareketinin sorulmasına üzerine "Boşuna demiyorum hançerlendiğimi" dedi. İmamoğlu ise, bu ifadeyle ilgili soruya "Benim muhatap alacağım bir tarif değil. Hayatımda hiç öyle bir insan olmadım" yanıtını verdi.