10 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.03.2023 20:34 | Son Güncelleme: 03.03.2023 00:20

Kılıçdaroğlu’nun adaylığı 4 Mart’ta belli oluyor

DP lideri Uysal önerdi, Kılıçdaroğlu “göreve hazırım” dedi. Karamollaoğlu, Davutoğlu, Babacan destekledi. İYİ Parti ise Cumartesi günkü GİK toplantısında nihai kararını verecek
Kılıçdaroğlu’nun adaylığı 4 Mart’ta belli oluyor

Altılı masanın bugün “Cumhurbaşkanı adayını belirleme” gündemli toplantısında masaya sadece CHP Gelen Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi geldi. Kritik toplantıda Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal söz alarak Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın kuruluşunda ve 2019 yerel seçimlerinde gösterdiği çabalar için teşekkür etti. Uysal, 14 Mayıs’ta yapılması beklenen seçimlerde Millet İttifakı’nın Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday göstermesini teklif etti. 

Kılıçdaroğlu 'göreve hazırım' dedi

Partisinden aday belirleme konusunda tam yetki ve destek alan Kılıçdaroğlu da, ittifakın kendisini aday göstermesinden onur duyacağını belirterek göreve hazır olduğunu söyledi. 

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, Uysal’ın teklifini onaylayarak CHP liderinin ortak mutabakatla aday gösterilmesi konusunda karar alınması yönünde isteklerini dile getirdiler. 

Cumhuriyet'in en önemli dönüm noktalarından biri

İYİ Parti Lideri Meral Akşener ise Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın oluşumu için gösterdiği çabalar için teşekkür edip konunun açıklığa kavuşuyor olmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Akşener, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin 100’üncü yılına girmek üzere olan Cumhuriyet’in en önemli dönüm noktalarından biri olacağını dile getirip şunları söyledi: 

“Bu masanın karar vereceği adayın Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Cumhurbaşkanı olacağına şüphem yok. Salın Kemal Kılıçdaroğlu, ço saygı duyduğum bir lider. Ancak ülkenin kaderini etkileyecek bu kararı partimin en yetkili organında onaylatmak zorundayım. 4 Mart Cumartesi günü İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nu toplayarak, sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığını onaya sunacağım. Bu aşamayı geçtikten sonra gereğini yaparız.” 

Akşener’in bu sözlerinin ardından yapılan açıklamada da Millet İttifakı’nın adayının 6 Mart Pazartesi günü açıklanacağı belirtildi.