08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.05.2023 15:26 | Son Güncelleme: 12.05.2023 16:24

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti

6 Şubat depremlerinde Kızılay'ın çadır sattığı iddialarının ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık 14 Mayıs seçimlerine iki gün kala istifa etti
Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti

Sosyal medya platformu Twitter'da Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın istifa ettiği iddia edildi. Kınık'ın Twitter hesabındaki "Kızıl Genel Başkanı" ibaresini kaldırarak "Kızılay gönüllüsü" yazdığı görüldü. Kınık iddialardan sonra yaptığı ilk paylaşımda, "Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla! Bana tarafından yardım edici bir güç ver! İsra 80" ifadelerini kullandı. Kızılay Yönetim Kurulu bugün olağanüstü toplanarak oy birliği ile genel kurula gitme kararı aldığı ortaya çıktı.

Türk Kızılaydan yapılan açıklamaya göre, Kızılay Yönetim Kurulu Kerem Kınık'ın talebiyle bugün olağanüstü toplandı. Kurul, Kerem Kınık'ın istifasının ardından oy birliği ile olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı. 2016 yılından bu yana Türk Kızılay Genel Başkanlığı görevini yürüten Kınık'ın istifasının ardından tüzük gereği olağanüstü kongreye kadar, Birinci Genel Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanlığına vekalet edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam yayınlanan gençlerle buluşmasında Kızılay'ın 6 Şubat depremleri sonrası çadır satışına ilişkin, "Bu konu beni de ciddi üzmüştür. Kızılay çadır satışına fiilen giremez. Süratle yanlışı düzeltmesi gerekir. Biz Kızılay'ı çadır üretiminde aktif hale gelmesi için teşvik ettik" ifadelerini kullanmıştı. 

Kınık daha önce istifa çağrılarına ilişkin bir soruya, "Seçilmiş bir isim olarak görev yapıyorum. Ortaya böyle bir başarı konulmuşken goygoycuların lafı ile hareket etmem” cevabını vermişti.