28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 03.08.2022 01:00 | Son Güncelleme: 03.08.2022 11:56

KPSS sorularının sızdırılma iddiası: ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı

Geçtiğimiz günlerde yapılan KPSS sınavında çıkan soruların sızdırıldığına dair yayılan iddialar sosyal medyanın gündemini kapladı. Resmi Gazete'de yayınlanan kararda ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün görevden alındığı belirtildi
KPSS sorularının sızdırılma iddiası: ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararla, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün görevden alındığı kaydedildi.

Ne olmuştu?

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavının ardından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Bu iddiaya göre, KPSS'de çıkan bazı sorular ile Yediiklim Yayınevi'nin deneme sınavlarında sorduğu sorular şıklarına kadar bire bir aynıydı.

İnceleme başlatılmıştı

Sosyal medyada gündem olan iddia üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı açıklama yaptı. Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" ifadelerini kullandı.