04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.05.2023 12:57 | Son Güncelleme: 12.05.2023 13:27

Kremlin'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: Bu yöndeki iddiaları ileten her kimse yalancıdır

Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Rusya'nın seçimlere müdahale ettiği iddiasına dair Kremlin'den yanıt geldi. Yapılan açıklamada, "Türkiye'deki seçimlere müdahale ettiğimiz yönündeki açıklamanın gerekçesini bilmiyoruz" denildi
Kremlin'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: Bu yöndeki iddiaları ileten her kimse yalancıdır

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Twitter hesabından hem Türkçe hem de Rusça yaptığı paylaşımda, "Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala işbirlikten ve dostluktan yanayız" ifadelerini kullandı.

"Türkiye ile ilişkilerimize değer veriyoruz"

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yanıt verdi. Peskov basın açıklamasında, "Moskova ikili ilişkilerin mevcut düzeyine değer verdiği için Rusya Türkiye'deki seçim sürecine müdahale etmemiştir ve etmeyecektir. Diğer devletlerin iç işlerine ve seçim süreçlerine müdahale etmediğimizi defalarca söyledik ve bunda ısrar ediyoruz. Türkiye ile ikili ilişkilerimize büyük değer veriyoruz çünkü Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar karşı karşıya olduğumuz bir dizi bölgesel ve küresel sorun karşısında son derece sorumlu, egemen ve düşünceli bir tutum sergiledi. Biz bu tutumdan etkilendik" ifadelerini kullandı.

Peskov, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının neden yapıldığını bilmediğini ve muhalefet liderine bu tür bilgileri veren herkesin yalancı olduğunu da ekledi.  Peskov Moskova'nın ABD seçimlerine müdahale ettiğine dair Rusya'ya yöneltilen ve doğrulanmayan suçlamaların geçmişini de hatırlattı.