17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.05.2023 14:57 | Son Güncelleme: 22.05.2023 16:59

Kurtulmuş- Özdağ görüşmesi: Politikalarımız arasında bir farklılık olduğu açık

Ümit Özdağ ve Numan Kurtulmuş, Zafer Partisi Genel Merkezi'nde bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Kurtulmuş ve Özdağ, mültecilerin gönderilmesine dair politikaları konuştuklarını söylediler
Kurtulmuş- Özdağ görüşmesi: Politikalarımız arasında bir farklılık olduğu açık

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve AK Parti Grup Başkanveli Numan Kurtulmuş basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdiler. Kurtulmuş görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Özellikle her iki taraftan da müşterek olarak gördüğümüz birkaç konuyu paylaşmak isterim. Türkiye'nin milli güvenlik meselelerini, Türkiye'nin milli birlik ve beraberliği meselesini, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü, özellikle güney sınırlarımız başta olmak üzere terör örgütlerinin tehdit altında bıraktığı Türkiye'nin ulusal güvenliğini ve bununla ilgili konuları müzakere etme fırsatı bulduk. Açıkçası hem Suriye'nin kuzeyinde hem Irak'ta hem de Türkiye'nin içerisinde terör örgütlerinin 85 milyon vatandaşımızı tehdit eden önemli bir mesele olduğu, buna karşı bir milli duruş gösterilmesinin zorunlu olduğu konusunda fikirlerimizin ortak olduğunu ifade etmek isterim. Suriye'den buraya gelenler ellerinde bir torbalarıyla geldiler. Hayatta kalabilmek için bombalardan kaçtılar. Ama Türkiye'nin de yüklenebileceği bir sınır var. Uzun süredir hükümetimiz Suriyelilerin düzgün bir şekilde geri dönebilmesi için projeler geliştiriyor. Örneğin şu an 550 bin Suriyeli ülkelerinde sağlanan güvenli bölgelere geri döndü. Kılıçdaroğlu 10 milyon Suriyeli var dedi. Bunun doğru olmadığını kendisi de biliyor. Şu an da Türkiye'de 5 milyon Suriyeli var" diye konuştu. 

Kurtulmuş sözlerine "Sayın Kılıçdaroğlu, '10 milyon Suriyeliyi getirdiniz, 10 milyon daha getireceksiniz' diyerek yanlış bilgiyi kamuoyuyla paylaştı. Bunun doğru olmadığını kendisi de biliyor. Şu anda Türkiye'de resmi rakamlarla 4 milyon 994 bin Suriyeli var. Buna haydi 5 milyon diyelim. Bunun iki katını söyledi. Sonra '13 milyon' dedi. Yanlış bilgiyi kamuoyuyla paylaştı. Bizim açımızdan son derece faydalı bir görüşme imkanı bulduk. Ümit ediyorum ki Zafer Partisi kendi arasında bu görüşmeyi değerlendirecek ve 28 Mayıs ile ilgili sürece dair tutumunu belirleyecektir. Zafer Partisi'nin alacağı tutumun hayırlara verile olmasını temenni ediyorum" sözleriyle devam etti.

Kurtulmuş'un ardından konuşan Özdağ, "Bu çerçevede terör örgütlerinin Türkiye'ye yönelik faaliyetlerini ve bu faaliyetler karşısında alınması gereken politika uygulamalarını değerlendirdik. Türkiye'nin en önemli sorunu olan sığınmacı ve kaçaklar meselesi ve bu konuda Zafer Partisi'nin ısrarla gündeme getirdiği çözüm önerilerini aktardık. Tabii bu konuda aramızda derin farklılıklar olduğu açık. Onurlu ve gönüllü geri dönüş bir politikadır. Zafer Partisi'nin politikası ise burada gerekirse zorla şeklindedir. Devletin egemenlik hakkını sonuna kadar kullanmasını gerektiren politikalardır. Çok faydalı görüşme olduğunu ben de düşünüyorum. Arkadaşlarımız ile bu görüşmenin sonuçları konusunda bir değerlendirmeyi Divan'da gerçekleştireceğiz. Numan Bey de sanıyorum bazı değerlendirmeler yapacak ve daha sonra sonuçları kendisiyle tekrar değerlendirme imkanımız olacak" ifadelerini kullandı. 

Sosyal medyada Arapların yurt dışında oy kullanmasına dair paylaşılan videoların sorulduğu Kurtulmuş, "Her Türk vatandaşının oy verme hakkı vardır" dedi. Erdoğan'ın seçilmesi halinde kendisine herhangi bir pozisyon teklif edilip edilmediğine ilişkin soruya Özdağ, "Hayır" cevabını verdi.