20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.07.2023 09:17 | Son Güncelleme: 10.07.2023 14:14

Kuvvetli yağışlar Ankara-İstanbul arası ulaşımı durdurdu: Yol açma çalışmaları sürüyor

Yurdun özellikle kuzey kısımların etkisini gösteren kuvvetli yağışlar otoyol ve tünellerde hasara yol açarak ulaşımı durdurdu. Bolu Tüneli'nde meydana gelen hasar sonrası bu kez de Ankara ve İstanbul'u birbirine bağlayan TEM Otoyol'u üzerinde hasar meydana geldi. Yol açma çalışmaları sürüyor
Kuvvetli yağışlar Ankara-İstanbul arası ulaşımı durdurdu: Yol açma çalışmaları sürüyor

Türkiye'nin özellikle Karadeniz Bölgesi'nde kuvvetli yağışlar etkisini sürdürüyor. Hayatı durma noktasına getiren yağışlar nedeniyle oluşan heyelanlar ulaşımı da son derece olumsuz etkiliyor. Yağışlar, Ankara-İstanbul arasındaki trafik akışını önce Bolu Tüneli'nde sonrasında ise TEM Otoyolu'nda meydana gelen heyelanlarla durmasına neden oldu. Konu hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'dan İstanbul'a gidecek olan yol kullanıcılarının ikinci bir duyuruya kadar Ankara - Eskişehir - Bilecik - Sakarya istikametini kullanmaları gerektirdiğini söyledi.

Yolları açmak için seferberlik sürüyor

Halihazırda yağışlar nedeniyle kapanan 14 farklı yolun açıldığını söyleyen Uraloğlu, "Ereğli - Zonguldak Yolu, Kilimli - Filyos - Saltukova Yolu, Bartın - Arıt Yolu, Bartın - Amasra Yolu, Bartın - Kurucaşile Yolu, Zonguldak - Devrek Yolu, Bartın - Kozcağız - Perşembe Yolu, Zonguldak - Devrek Yolu, Çaycuma - Bartın Yolu, Bartın - Arıt Yolu, Kozcağız - Hasankadı Yolu başta olmak üzere toplam 14 güzergâh ulaşıma açılmıştır" ifadelerini kullandı.

Ulaşıma kapalı olan yollar

  • Karaman - Beycuma - Devrek Yolu 17 - 19. km'ler arası
  • Alaplı - Yığılca Yolu 14 - 17. km'ler arası
  • Gökçebey - Yenice - Karabük Yolu 0 -1. km'ler arası
  • Devrek - Ereğli Yolu 22 - 25. km'ler arası
  • Gökçebey - Yenice - Karabük Yolu 6. km Kayadibi mevki
  • Gökçebey - Yenice - Karabük Yolu 16. km'si
  • Kilimli - Filyos - Saltukova Yolu 20 - 24. km'si
  • Karaman - Beycuma - Devrek Yolu, Gökçebey - Yenice - Karabük Yolu
  • Perşembe - Kozcağız - Bartın Yolu
  • Ankara - İstanbul Otoyolu

     

Mecbur kalınmadıkça yola çıkılmamalı

Bakan Uraloğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamasında aynı zamanda yağışların devam edeceğine dair vatandaşları uyararak, "Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre mevsim normalleri üzerindeki sağanak yağışların yarın da etkisini sürdüreceği öngörülmektedir. Bu nedenle özellikle Bartın, Zonguldak, Karabük, Trabzon, Rize, Artvin, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Sakarya, Kastamonu, Bolu ve çevre illerimizde yola çıkacak vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını, çok elzem olmadığı müddetçe yola çıkmamalarını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.