06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.12.2023 18:57 | Son Güncelleme: 24.12.2023 00:20

Kuzey Irak'ta 6 asker şehit oldu

MSB, Irak'ın kuzeyinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de yaralandığını duyurdu
Kuzey Irak'ta 6 asker şehit oldu

Kuzey Irak'ta Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede temas devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

MSB'den daha sonra yapılan ikinci açıklamada, bölgede yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 16'ya yükseldiği belirtildi.  

Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak, Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem, Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan ve Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar'ın ailelerine acı haber verildi.

Irak’ın kuzeyinde 22 Aralık'ta da bölücü terör örgütü mensupları tarafından bir saldırı gerçekleştirilmişti. 6 askerin şehit olduğu, 1 askerin de yaralandığı saldırının ardından yaşanan çatışmalarda 7 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geri adım atmayacağız

Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan askerlere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölücü alçaklardan döktükleri kanın hesabı misliyle sorulmuştur ve sorulmaktadır" ifadelerini kullandı. Terörü kaynağında kurutma stratejisini uygulamayı, son terörist de bertaraf edilene kadar kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında şunları kaydetti: "Türkiye, ne pahasına olursa olsun Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecektir. Emperyalistlere taşeronluk yapan kiralık katil sürüleriyle mücadelemizden kesinlikle geri adım atmayacağız. Hem eli kanlı caniler hem de bölücü örgüte destek verenler bölgemizin geleceğinde teröre yer olmadığını er ya da geç anlayacaklardır."