08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.08.2023 17:00 | Son Güncelleme: 12.08.2023 20:09

Malatya'da peş peşe iki deprem

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 4,8 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD Başkanı Sezer bölgede olumsuz bir durum olmadığını duyurdu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya Yeşilyurt'ta 16.39'da 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Bu depremin hemen ardından 16.40'ta 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. AFAD ilk depremin derinliğini 6.35 kilometre, ikinci depremin derinliğini ise 7 kilometre olarak verdi.

'Olumsuz bir durum yok'

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Twitter hesabından paylaştığı mesajda "An itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Malatyalı hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimizi sunarım" ifadelerini kullandı.

Naci Görür'den açıklama

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür Son günlerde olan, "Malatya, Diyarbakır, Bingöl, Adana, vb. küçük depremler 6 Şubat nedeniyle olan hareketlenmeler" ifadelerini kullanmıştı. Naci Görür son depremlerin ardından ise şu bilgileri verdi: "Bugün yine Malatya'da 4,3 ve 4,9 iki deprem var. Geçen günkü 5,2 ve 4,3 depremleri ile hemen hemen aynı yerler. Buralara stres transferi olabileceği dolayısıyla bu tür depremlerin beklenebileceğini sizlere belirtmiştim. Bendeki haritada bu depremlerin olduğu yerde bir fay yok. Acaba bu depremler KD uzanımlı Doğanşehir fayının İkizce'ye doğru muhtemel uzantısı üzerinde mi meydana geliyor?”