23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Giriş: 31.03.2023 12:42 | Son Güncelleme: 31.03.2023 13:25

Mart ayında Türkiye’nin en çok konuştuğu başlıklar

Medya takip kurumu Ajans Press Türkiye medyasında en çok konuşulan haber başlıklarını çıkardı. 1-31 Mart tarihleri arasında 15 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalları ve internet haber sitelerinde en çok haber olan içerikleri çıkardığı araştırmada bakalım Türkiye’nin Mart ayı gündeminde neler vardı?
Mart ayında Türkiye’nin en çok konuştuğu başlıklar - Resim: 1

1. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde can kaybı sayısı 50 bin 96’ya çıktı. Yaralananların sayısı ise 107 bin 204 olarak kayıtlara geçti.

Mart ayında Türkiye’nin en çok konuştuğu başlıklar - Resim: 2

2. İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masayı noter masasına dönüşmekle eleştirdi, Cumhurbaşkanı adaylığı için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu göreve çağırdı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener arasında yapılan görüşmelerde uzlaşı sağlandı. Kılıçdaroğlu Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olurken, seçimin kazanılması durumunda Yavaş, İmamoğlu ve altılı masanın diğer liderleri cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevlendirilecek.

Mart ayında Türkiye’nin en çok konuştuğu başlıklar - Resim: 3

3. Milli atlet Tuğba Danışmaz, Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası kadınlar üç adım atlama finalinde 14.31’lik derecesiyle Türkiye rekoru kırarak altın madalya kazandı.

Mart ayında Türkiye’nin en çok konuştuğu başlıklar - Resim: 4

4. Türkiye, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için 14 Mayıs’ta sandığa gidiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi için Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve Sinan Oğan yarışacak.