09 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.07.2023 15:50 | Son Güncelleme: 07.07.2023 15:54

Meral Akşener: Maaşlar daha yatmadan erimeye devam ediyor

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener son zamlar üzerine hükümeti "Bütçe açığını, tüm yükü milletin sırtına bindirerek kapatamazsınız" diyerek eleştirdi
Meral Akşener: Maaşlar daha yatmadan erimeye devam ediyor

Türkiye günü yeni zamlarla uyandı. Başta KDV’ye getirilen iki puanlık artış olmak üzere çeşitli vergilerde artışa gidilirken, harçlar da yüzde 50 yükseltildi. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında Yargı, Noter, Vergi Yargısı, Tapu ve Kadastro, Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Gemi ve liman, İmtiyazname, Ruhsatname, Diploma ve Trafik harçlarını kapsayan 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tariflerde yer alan maktu harçlara yüzde 50 oranında artış yapıldı.

Reuters'e konuşan üst düzey bir hükümet yetkilisi, vergileri artıran iki düzenlemenin ardından gelir artırıcı, harcama kısıcı yeni adımların hükümetin gündeminde olacağını söyledi.  Güne damga vuran zamlar sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener sosyal medya hesabından hükümeti eleştirdi.

"Adı konmamış IMF programı uygulanıyor"

Akşener "Memleketimizde adı konmamış bir IMF programı uygulanıyor. Her şeye gelen zamlarla maaşlar daha yatmadan erimeye devam ediyor. Bütçe açığını, tüm yükü milletin sırtına bindirerek kapatamazsınız. Kemer sıkılacaksa önce israfı, şatafatı bırakıp kendiniz kemer sıkın da görelim!" ifadelerini kullandı.