16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.07.2024 21:59 | Son Güncelleme: 03.07.2024 22:07

Meteoroloji İstanbul için saat verdi: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 5 günlük hava tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan yeni rapora göre, İstanbul dahil birçok ilde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan MGM, yurdun önemli bir bölümü için de 'yüksek sıcaklık' uyarısı yaptı
Meteoroloji İstanbul için saat verdi: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji'nin yayımladığı 5 günlük hava tahmin raporuna göre yurdun bazı bölgeleri kuvvetli sağanak yağışın etkisi altına girerken bazı bölgeler ise yüksek sıcaklıkla karşı karşıya kalacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege ve İç Ege'nin güney kesimleri, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatı ve güneydoğu kesimleri, (Rize ve Artvin hariç) Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güney, Ege'nin kuzey ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıkların yarın (Perşembe) batı ve iç kesimlerde (2-5 derece) azalması, yurdun doğu kesimlerinde (3-5 derece) artması bekleniyor.