29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 16.05.2023 08:42 | Son Güncelleme: 16.05.2023 09:19

Meteoroloji'den Marmara ve Ege için uyarı: Sel ve taşkınlar görülebilir

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre, öğleden sonra Ege'in iç kesimleri, akşam saatlerinde ise Marmara ve iç Ege gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Marmara ve kıyı Ege'de toz taşınımı etkili olacak. Hava sıcaklıklarının ülke genelinde 2 ila 4 derece artması bekleniyor
Meteoroloji'den Marmara ve Ege için uyarı: Sel ve taşkınlar görülebilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışların akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve güneyi ile Kuzey Ege'de yerel olarak kuvvetli olması beklendiği ve sel ve su baskınları için dikkatli olunması gerektiği açıkladı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara bölge geneli, İç Ege ve Göller Yöresi'nin öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve güneyi ile Kuzey Ege'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara ve Kıyı Ege'de toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığının yurt genelinde 2 ila 4 derece artacağı, batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yağışların akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve güneyi ile Kuzey Ege'de yerel olarak kuvvetli olması, Marmara ve Kıyı Ege'de toz taşınımı beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."