05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.10.2023 08:15 | Son Güncelleme: 01.10.2023 08:55

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneyanadolu'nun çeşitli bölgeleri için sağanak yağış uyarısında bulundu
Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yağışlı hava aralıklarla etkili oluyor. Sabah 05.00 sularında kentin kuzey kesimlerinde başlayan sağanak etkisini sürdürüyor. ​​​​​​​Yağış özellikle Ümraniye, Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe ilçelerinde yoğun olarak görülüyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan değerlendirmelere göre bugün ülke genelinde yağışların etkili olması bekleniyor. MGM'nin uyarısına göre Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneyanadolu'nun çeşitli bölgeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek. 

İstanbul'da bu sabah ve öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın sürmesi bekleniyor.

Yağışların, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Adana, Osmaniye, Ankara, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Doğu Karadeniz kıyıları ile, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Ordu çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Marmara

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin kuvvetli olmak üzere yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Ege

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Akdeni̇z

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

 

İç Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu kesimleri ile Ankara ve Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den haftalık hava durumu tahmini

 

Batı Karadeni̇z

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

 

Orta ve Doğu Karadeni̇z

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Orta Karadeniz'de kuvvetli, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevreleride yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

 

Doğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

 

Güneydoğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Şanlıurfa) dışında yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.