04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.08.2023 08:31 | Son Güncelleme: 14.08.2023 08:50

Meteoroloji'den yüksek sıcaklık, fırtına ve yağmur uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre bugün Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Karadeniz'de yağmur beklenirken, güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da yüksek sıcaklıklar etkili olacak. Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli poyraz bekleniyor
Meteoroloji'den yüksek sıcaklık, fırtına ve yağmur uyarısı

Türkiye'nin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, Marmara’nın doğusu, Balıkesir'in kuzeyi ve Çanakkale'nin doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Karabük, Çankırı, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın ve Eskişehir'in kuzeybatı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklığında ise Marmara ile Karadeniz ve Ege kıyılarında önemli bir değişiklik beklenmezken diğer bölgelerde artış devam edecek. Sıcaklıkların, Marmara ve Kıyı Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise 6 ila 10 derece üzerinde seyretmesi öngörülüyor.

Rüzgarın batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısında ve kuzey Ege'de kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.