02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.03.2024 18:58 | Son Güncelleme: 07.03.2024 20:50

Mısır'a kaçan Eylem Tok ve oğlu için kırmızı bülten talebi

Başsavcılık, ölümlü kazaya karışıp Mısır'a kaçan sürücü T.C. ve annesi Eylem Tok hakkında kırmızı bülten çıkarılması için bakanlığa yazı gönderdi. Kazada ölen kişi ile 4 yaralının avukatı da, "Annenin eylemi acıları artırdı. İhmal yoluyla kasten öldürmeye gidecek süreci başlattı" açıklamasını yaptı
Mısır'a kaçan Eylem Tok ve oğlu için kırmızı bülten talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eyüpsultan'da, 1 Mart'ta kullandığı arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan 18 yaşından küçük sürücü T.C. ile annesi Eylem Tok hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına yönelik Adalet Bakanlığına yazı gönderdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Mithatpaşa Mahallesi Davutpaşa Caddesi'nde 1 Mart'ta gece 23.50'de 17 yaşındaki T.C'nin kullandığı araçla yol kenarında arıza nedeniyle bekleyen 3 ATV aracına çarparak 1 kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olduğu kazaya ilişkin soruşturma sürüyor. Olay gecesi, Mısır'a gittikleri belirlenen sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkaran savcılığın, şüphelilere yönelik kırmızı bülten kararı çıkarılması talebiyle Adalet Bakanlığına yazı gönderdiği öğrenildi.

"Oğuz Murat hayattaydı, bir saat yardım bekledi"

Kazada ölen kişi ile 4 yaralının avukatı Hacı Orhan, Çağlayan Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Orhan, yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarpılması sonucu yaşanan kazanın 18 yaşından küçük 10 kişinin iki lüks araçla Sarıyer-Göktürk yolunda yarış yapmaları sonucu meydana geldiğini ileri sürdü. Yaralıların kendisine, şüpheli Eylem Tok'un kaza yerine gelerek telefonlarını aldığını söylediğini ifade eden Orhan, bu yüzden yaralıların kimseyi arayamadığını anlattı. Kaza yerinden geçen bir kişinin gelmesiyle telefon açıldığını belirten Orhan, şunları kaydetti: "Görgü tanıklarından birisi, Oğuz Murat ile konuştuğunu, olay yerine gittiğinde halen hayatta olduğunu, yaklaşık bir saat yardım beklediğini ve hayatta tutmaya çalıştığını beyan ediyor. Annenin yaptığı eylem acıları artırmıştır. İhmal yolu ile kasten adam öldürmeye kadar gidecek süreci başlatmıştır. Delil karartma amacıyla oğlunu yurt dışına kaçırmıştır."

"Adaletten kaçmış birisiyle şu an yapılacak hiçbir görüşme yok"

Orhan, anne Eylem Tok ile araç sürücüsü oğlu T.C'yi havaalanına bırakan kişilerin B.C'nin çalışanları olduğunu öğrendiklerini kaydederek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Şüphelilerin akrabaları aracılığıyla müvekkillerine ulaştıklarını anlatan Orhan, şöyle konuştu: "Müvekkillerimiz kan gütme saikinde değil. Bizim müvekkillerimiz de sosyal statüleri açısından saygın insanlar. Bizimle diyalog kurmak istiyorlarsa öncelikle adalete teslim olmaları gerekirdi. Adaletten kaçmış birisiyle şu an yapılacak hiçbir görüşme yoktur. Ailesinden hiçbiri ölen kişinin ailesine bir ziyarette bulunmamış, bir görüşme yoktur diyebiliriz."

"Telefonum bir kişi tarafından elimden alındı"

Yaralılardan İbrahim Gümüş ise kazadan önce 3 ATV'yi emniyet şeridine çektiklerini, ölen Oğuz Mert Aci'nin bu sırada karşıdan gelebilecek araçların kendilerini görmesi için ATV'leri ters çevirip farlarını yaktığını söyledi. Olaydan önce 4-5 aracın daha yanlarından geçtiğini ve kendilerini fark ederek yavaşladığını kaydeden Gümüş, çarpan aracın çok süratli olduğunu ve kazanın etkisiyle savrulduklarını anlattı. Gümüş, yardım istemek için telefonunu cebinden çıkardığını ancak bu sırada kim olduğunu bilmediği ve aileden olduğunu tahmin ettiği bir kişi tarafından telefonunun elinden alındığını belirtti. Etrafın karanlık olduğu için telefonunu kimin aldığını göremediğini anlatan Gümüş, "Ben o etkide kalkıp arkadaşımı görünce telefonu unutuyorum. Gerisini de hatırlamıyorum. Sonra teyzem telefonla beni arıyor. Beni aradıktan sonra telefona bir hanımefendi çıkıyor. 'Siz kimsiniz, İbrahim nerede?' diye soruyor. O da 'Siz kimsiniz?' diye cevap veriyor. Teyzem de 'Ben teyzesiyim sen kimsin?' diyor. Sonra telefonu yüzüne kapatıyor. Sonrasında telefonun güvenliğe bırakılıp oradan alındığı söyleniyor. Ne olacağını bilmiyoruz ama adalete teslim olduktan sonra her şeyin açığa çıkacağını düşünüyoruz." diye konuştu. Gümüş, şüphelilerden Türkiye'ye gelerek teslim olmalarını istedi.

Ne olmuştu?

Eyüpsultan'da seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmıştı. Kaza sonucu yaralanan Oğuz Mert Acı ile İ.G., T.A, S.K. ve H.T. hastaneye kaldırılmıştı. Yaralılardan Oğuz Mert Acı, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti. Yapılan incelemede, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C'nin olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp saat 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanına gittikleri, 04.30 sıralarında da Mısır'a uçtukları tespit edilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Mısır'a kaçan sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

 

 

Kaynak: AA