15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.05.2023 12:41 | Son Güncelleme: 11.05.2023 13:59

Motor ehliyetlerinde düzenleme: 125 cc'nin altındakiler B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu isteyenin ehliyetini kimliğe, isteyenin ise kimliğini ehliyete yükleyebileceğini söyledi. Motor ehliyetlerinde ise yeni düzenlemeyle beraber 125 cc'nin altındaki motorların B sınıfı ehliyetle kullanılabileceğini açıkladı
Motor ehliyetlerinde düzenleme: 125 cc'nin altındakiler B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul milletvekili adayı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında nüfus müdürlüklerinin iş yükünü azaltmak ve işlemleri kolaylaştırmak amacıyla açıklamalarda bulundu.

Başarılı projelere imza attıklarını dile getiren Soylu "Nüfusta devrim işler yaptık. Eskiden pasaportu, sürücü belgesini, Emniyet verirdi, nüfusa aldık. Dünyada çip krizi, pasaport krizi yaşanmasına rağmen biz bugün pasaport müracaatının ertesi günü pasaportu adresine verebilme kabiliyetine geldik. Yerli ve milli pasaportumuzu ürettik. Bu yıl, ehliyet ve kimlikte bir sürpriz yapıyoruz. Ehliyetimizi çipli yapıyoruz. Çipli şekilde yaptığımız ehliyetimizin şöyle bir özelliği olacak. Ehliyetimizi kimliğimize, kimliğimizi de ehliyetimize yükleyebileceğiz" diye konuştu.

2 tekerlekli kullanımı arttı

Motor kullanımıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gittiklerini açıklayan Soylu. Türkiye'de motor sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek "125 cc altı motorlar var. Türkiye'de 2 tekerlekli kullanımı arttı. 125 cc altı motorlar, şehir içi günlük kullanılan motor sayısı arttı. Biz de Milli Eğitim Bakanımızla konuştuk. Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek. Bu konudaki çalışmalar belli noktaya geldi, arkadaşlar düğmeye bastı. Sadece 1-2 tane ders alabilecekler. Ek bir dersle bunu sağlayabilecekler, ayrı bir motor ehliyeti almaya gerekmeyecek" dedi.