06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.02.2023 18:49 | Son Güncelleme: 13.02.2023 20:20

Müteahhitlere operasyon: Yıkılan binalarla ilgili soruşturma kapsamında 8 zanlı daha tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yıkılan binalarla ilgili soruşturma kapsamında 8 zanlı için tutuklama kararı verildi
Müteahhitlere operasyon: Yıkılan binalarla ilgili soruşturma kapsamında 8 zanlı daha tutuklandı

Deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda sorumlulukları tespit edilen 8 zanlı tutuklandı, 48'inin emniyetteki, 8'inin başsavcılıklardaki işlemleri sürüyor. Alınan bilgiye göre, depremlerde yıkılan binalarla ilgili başsavcılıklarca resen başlatılan soruşturmalarda 163 zanlının sorumlulukları tespit edildi.

Zanlılardan 8'inin hayatta olmadığı belirlenirken, gözaltı kararı çıkarılan 155 kişiden 78 kişi yakalandı, 77'si ise aranıyor. Gözaltına alınan zanlılardan 8'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 48 kişinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

8 zanlının cumhuriyet başsavcılıklarındaki değerlendirmeleri sürerken, 12 kişi ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Hatay’da yıkılan Kule Apartmanı'nın müteahhidi de tutuklandı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde yıkılan Hatay'daki Kule Apartmanın müteahhidi ve Cihan İnşaat'ın sahibi Ömer Cihan'ın Titreyengöl'de depremzedeymiş gibi ailesiyle birlikte otelde kaldığı ve yurt dışına kaçma hazırlığında olduğu ihbarı üzerine harekete geçen Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cihan'ı kaldığı otelde yakalayarak gözaltına aldı. Geceyi jandarmada geçiren Cihan, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Manavgat Adliyesine sevk edildi. Cihan, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hatay'da depremde yıkılan Erdoğan Apartmanı'nın müteahhidi Mustafa Erdoğan Keçecioğlu gözaltına alındığı Ankara'da yakalanırken Adıyaman'da da yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlenen Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş İstanbul'da tutuklandı.

 

Kaynak: AA