19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.02.2023 09:41 | Son Güncelleme: 13.02.2023 09:47

Gaziantep'te yıkılan bir apartmanın şantiye şefi Nazmi Tosun gözaltına alındı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Gaziantep'te yıkılan Emre Apartmanı'nın şantiye şefi ve fenni mümessili Nazmi Tosun İstanbul'da gözaltına alındı. Malatya'da da yıkılan binalara ilişkin soruşturmada 31 kişi hakkında gözaltı kararı alındı
Gaziantep'te yıkılan bir apartmanın şantiye şefi Nazmi Tosun gözaltına alındı

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremde Şehitkamil ilçesinde yıkılan Emre Apartmanı'nın şantiye şefi  ve fenni mümessili olan Nazmi Tosun İstanbul'daki evinde gözaltına alındı. Tosun, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından, Gaziantep'e sevk edilecek.

Malatya'da 31 gözaltı

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte yıkılan ve çok sayıda ölüme neden olan bina ile sitelerde tespit edilen yapım kusurlarıyla ilgili soruşturma başlattı. Yürütülen incelemeler doğrultusunda ilk etapta 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Hakkında gözaltı kararı verilenlerin sayısının artacağı, bu kapsamda geniş kapsamlı soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: AA