01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.08.2023 14:48 | Son Güncelleme: 23.08.2023 15:33

Naci Görür Bingöl depremi sonrası uyardı: Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde meydana gelen deprem hakkında konuşan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı" dedi
Naci Görür Bingöl depremi sonrası uyardı: Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X (Twitter) hesabı üzerinden dün gece Bingöl'de meydana gelen depremi değerlendirdi. Görür, daha önce dikkatli olunması hakkında uyardıklarını belirterek, "Şimdiki deprem de DAF’ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamasının tamamı şöyle:

"Demirkanat-Kiğı/Bingöl’de 4,0 deprem oldu. Bu bölge stres transferlerinin olduğu bölge. Muhtemelen son transfer 6 Şubat depremleri. Daha önce de açıkladığımız gibi, Erzincan-Karlıova arasında, Karlıova-Bingöl arasında dikkatli olunmasını uyarmıştık. Şimdiki deprem de DAF’ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı. Sevgiyle"

Kaynak: AA