27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.02.2024 17:20 | Son Güncelleme: 27.02.2024 17:25

Naci Görür'den Gemlik uyarısı: 7 ve üstü bir depreme kesinlikle dayanamaz

Naci Görür son günlerde peş peşe meydana gelen depremlerle sarsılan Bursa hakkında değerlendirmede bulundu. 1999 depremlerinden sonra enerjisinin bir miktar boşaldığını söyleyen Görür "Buna rağmen Gemlik kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz" dedi
Naci Görür'den Gemlik uyarısı: 7 ve üstü bir depreme kesinlikle dayanamaz

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Bursa’nın Gemlik ilçesinde yaşanan sarsıntılara ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan (X) değerlendirmede bulundu. Bölgenin konumunun iyi olmadığını dile getiren Görür, Gemlik’teki yapıların depreme göre düzenlemesi gerektiğini ifade etti.

Çanakkale’nin Biga ilçesinde bugün saat 16.09’da kaydedilen 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Naci Görür'ün açıklaması şu şekilde: 

"Arkadaşlar Gemlik hakkında sürekli görüş almak istiyorlar. Gemliğin konumu iyi değil. Gemlik Fayı üzerinde. Bu fay İznik ve Geyve Fayının devamı. Kuzey Anadolu Fayının Güney Kolunu oluşturuyor. Yapılan bazı çalışmalara göre 1999 depremlerinden sonra güney kolun enerjisi belirli bir miktar boşaltıldı. Ama buna rağmen Gemlik kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz. Hem fayın üzerinde hem de kötü bir zemin üzerinde. Gemlik’te yeni imar ve iskan verilmemeli ve yapılar çevresindeki yüksek alanlara kaydırılarak özel inşaat ve mimari tekniklerle yapılmalıdır. Sevgiyle"