29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 10.04.2022 15:46 | Son Güncelleme: 10.04.2022 16:23

Oksijen'den İstanbul rehberi: 10 Nisan Pazar günü için öneriler

İstanbul'da belki de yılın en güneşli günü yaşanıyor. Tatilin son gününde bu havayı değerlendirmek isteyenlere şehirden öneriler, evde kalanlar için ekran ve podcast tavsiyeleri...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 10 Nisan Pazar günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan sahne ve sanat önerileri

Müze Gazhane’de stand-up

Havalar ısınmışken bol bol kahkahaya ne dersiniz? Gezici bir komedi kulübü olan Kısmet Şov ile stand-up yapmaya başlayan Deniz Alnıtemiz’in gösterisi Müze Gazhane’de gerçekleşiyor. Açılışı deneyimli komedyen Mustafa Sağır’ın yapacağı gösteri 18.00’de başlıyor. 

Sanat dolu bir pazar 

Sanat yaparken dinleneceğiniz ve keyif alacağınız Masterpiece etkinlikleri, bu hafta sanatseverleri Klimt’ün meşhur Öpücük adlı tablosunu kendi yorumlarıyla çizmeye davet ediyor. Ne kadar iyi çizdiğiniz yerine ne kadar iyi vakit geçirdiğinizin önemli olacağı bu etkinlik pazar gününü farklı bir şekilde değerlendirmek isteyen herkes için ideal. Masterpiece Maslak’ta gerçekleşecek olan etkinlik biletlerini takipte kalın.

Memet Özer'den mekan önerileri

Bedri Usta

Kalamış'ta rahat ve geniş alanıyla, lezzetli kebap ve ızgara çeşitleri ile Anadolu yakası için, güzel bir alternatif. Özellikle sağlık dolabından zengin zeytinyağlı çeşitlerini de es geçmeyin derim.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Satori

Bir Şebnem Dönmez sürprizi. Adını Zen budizminde anlık derin farkındalık kavramından alıyor. Aslında Şebnem’in kişisel yolculuğunu dinliyor gibiyiz ama derin bir araştırma barındırdığını hemen anlayabiliyoruz. Açık bir zihinle dinleyip bir dönüşüm başlatmayı da sağlayabilir, neden olmasın?

Nereden dinlerim?

Spotify 

Sahne Tozu Kulis Sohbetleri

Sahne kahramanlarının hikayelerini dinlemek her zaman ilgi çekicidir çünkü sahne arkasında neler olduğunu hep merak ederiz. Kulis sohbetlerine, dansçılardan kostüm tasarımcılarına opera sahnesinin kahramanlarını dinleyerek başlıyoruz. Aileden birinin aileyle sohbet etmesi ortaya oldukça doyurucu sohbetler çıkartıyor.

Nereden dinlerim?

Spotify, Apple, Google

Film önerisi

Skies of Lebanon

1950’lerde, Alice isimli genç kadın, İsviçre dağlarını terkedip, Lübnan’ın güneşli ve cıvıl cıvıl sahillerine gitmeye karar veriyor. Astrofizikçi Joseph’e delice aşık olduğu Lübnan’da hayatının en güzel yıllarını yaşarken, savaş tehlikesi bir kara bulut gibi çöküyor Lübnan semalarının üstüne. Hiçbir şeyin kontrolumuzda olmadığını ama her durumda aşkın kurtarıcı olabileceğini anlatan tatlı bir film. İlk filmini yöneten Chloe Mazlo’nun, büyükannesinin hayatından esinlenerek çektiği, animasyonlarla desteklenen film, geçen yaz bizde de gösterime girmişti. beIN connect’te yeni gösterime giren filme MUBI’den de ulaşabilirsiniz.