08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.07.2024 21:14 | Son Güncelleme: 24.07.2024 21:28

Özel: Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmelerini niye üstüme alayım?

CHP lideri Özel, önceki genel başkan Kılıçdaroğlu'nun "Saraydaki zatla el sıkışmayacağız" sözleri için "Niye üstüme alayım? CHP artık iktidar partisi halkın gözünde. Birinci partiye yakışacak işleri biz yapacağız. Erdoğan gibi birinci parti olup ikinci partinin elini sıkmayanlardan olmayacağız" dedi
Özel: Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmelerini niye üstüme alayım?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partinin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Sarayda oturan zatın elini sıkmayacağız, mücadele edeceğiz" açıklamasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinin kendisine yönelik olduğu görüşüne katılmadığını belirten Özel, şunları söyledi: "Sayın Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmelerini niye üstüme alayım? Konuşmamın başında şöyle söyledim; Şeyh Edebali'nin vasiyeti muhalefete değil, iktidaradır. Türkiye'nin kutuplaşmasından, el sıkışmamasından, konuşmamasından birinci parti sorumludur. 22 yıl boyunca bunu yapmadı, Anıtkabir'de bile el sıkmadı. Bu laf Erdoğan'a değil mi? Bunu söyleyin. '31 Mart'ta birinci parti oldum, o yüzden adımı ben attım' dedim."

CHP'nin halkın gözünde artık iktidar partisi olduğunu savunan Özel, "Birinci partiye yakışacak işleri biz yapacağız. Kemal Bey hiçbir zaman birinci partinin lideri değildi. Çok istedi, çok çalıştık ama olmadı. Olsaydı o da benim dediğimi yapardı. Tayyip Erdoğan gibi birinci parti olup, ikinci partinin elini sıkmayanlardan olmadık" diye konuştu. 

 

Kaynak: AA