08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.07.2024 22:24 | Son Güncelleme: 23.07.2024 23:13

Kılıçdaroğlu: Sarayda oturan zatın elini sıkmayacağız, mücadele edeceğiz

CHP'nin önceki genel başkanı Kılıçdaroğlu, mevcut genel başkan Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki 'normalleşme' gündemli görüşmelere dair eleştirilerini sürdürdü. Kılıçdaroğlu, "Sarayda oturan zatın elini sıkmayacağız, mücadele edeceğiz. Demokrasi lütufla değil, kararlı mücadeleyle olur" dedi
Kılıçdaroğlu: Sarayda oturan zatın elini sıkmayacağız, mücadele edeceğiz

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de düzenlenen 'Sansürün Kaldırılışının 116. Yılı ve Demokrasi Mücadelesi' konulu panele katıldı. Panelde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında 'siyasette normalleşme' gündemiyle gerçekleşen görüşmelere yönelik eleştirilerini yineleyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Siz susmayın, konuşabilin diye elini sıkmıyorum. Halkımıza 'sürtük' dediği için, 'çapulcu' dediği için onun elini sıkmıyorum. Partime ve kendinden olmayan seçmene 'terörist' dediği için elini sıkmıyorum. Vatandaşlığımızı üç kuruş paraya sattığı için elini sıkmıyorum. Milletin parasına el uzattığı için elini sıkmıyorum. Gezi'de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan için elini sıkmıyorum ve yüzüne bakmıyorum. Beni tehdit ettiği için değil, bana hakaret ettiği için değil, linçlere suikastlere uğradığım için değil, saldırılara uğradığım için değil, gazeteciler, öğrenciler, akademisyenlerin hakkını hukukunu savunmak için onun elini sıkmadım ve sıkmayacağım. Süleyman Şah türbesini kaçırıp vatan toprağını terk ettiği için elini sıkmayacağım ve gözüne bakmayacağım. Türkiye'yi bir sığınmacı deposuna dönüştürdüğü için elini sıkmayacağım ve yüzüne bakmayacağım. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sahte videolar hazırladığı için yüzüne bakmayacağım ve elini sıkmayacağım."

"Biz sarayda oturan zatın elini sıkmayacağız, mücadele edeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Demokrasi lütufla verilmez. Dünyanın hiçbir ülkesinde de lütufla buyurun size demokrasi getirdik denmez. Demokrasi kararlı mücadeleyle olur. Sivil toplumla, yürekli insanlarla olur. Hapislerden korkmayacağız, tutuklamalardan korkmayacağız, linç girişimlerinden korkmayacağız."

Panele, CHP İzmir milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Mahir Polat, Rıfat Turuntay Nalbantoğlu ve CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile eski belediye başkanları da katıldı.