19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.09.2024 11:27 | Son Güncelleme: 02.09.2024 12:12

Özel ve Kılıçdaroğlu görüşmesi hakkında neler biliniyor?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP'nin 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti tüzüğünde yapılacak değişikliklerle ilgili gerçekleştirdiği zirvede iletişimde kalınmasına karar verildi. Kılıçdaroğlu taslağın son halini gördükten sonra önerilerini paylaşacak
Özel ve Kılıçdaroğlu görüşmesi hakkında neler biliniyor?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın ev sahipliğinde CHP'nin 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ABB'nin Mogan Tesisi'nde dün akşam yemeğinde bir araya geldi. Görüşmeye Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Genel Başkan Özgür Özel’in davetiyle gerçekleştirilen ve yaklaşık iki buçuk saat süren yemekte Özel'in tüzük değişikliği çalışmalarında gelinen son aşamaya ilişkin bilgi vererek, Kılıçdaroğlu’nun önerilerini aldı.

Edinilen bilgiye göre görüşmede, Parti Meclisi ve TBMM Grubu toplantısı ile Ankara İl Danışma Kurulu’ndan gelen önerilerin ışığında tüzük taslağında değişiklik olması halinde Kılıçdaroğlu ile irtibat halinde olunması kararlaştırıldı. Özel, Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkanlığı sırasında vadettiği tüzük değişikliklerine taslak metinde yer verdiklerini belirterek, yeni bir önerisi olup olmadığını sordu. Kılıçdaroğlu da yeni bir önerisi bulunmadığını, taslağın son halini kendisine ulaştıktan sonra bilgi vereceğini ifade etti.

 Toplantı hakkın neler biliniyor?

  • Görüşme Özgür Özel'in davetiyle gerçekleşti.
  • Özgür Özel tüzük ile ilgili çok ayrıntılı sunum yaptı. 
  • Bugüne kadar yapılan revizyonlar Kılıçdaroğlu'na yazılı olarak verildi.
  • Kılıçdaroğlu tüzüğün son halinden sonra değerlendirme yapacağı ve önerilerini sunacağını söyledi.