16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.06.2024 11:38 | Son Güncelleme: 13.06.2024 14:29

Özel'den Bahçeli açıklaması: Bizim ittifakımıza katılabilir

CHP lider Özgür Özel, "Cumhur İttifakında sorun varsa, MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkiye İttifakımıza katılabilir. Suni tartışmalara gerek yok" dedi
Özel'den Bahçeli açıklaması: Bizim ittifakımıza katılabilir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ittifak açıklamalarına yanıt verdi. CHP liderinin açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

  • Belli ki Cumhur İttifakı'nda sorunlar var, sorunları çözmek için de bir metinde hem kopuş, hem bağlılık, hem sitem, hem umut barındırılmış. Bunların hiçbirisiyle meşgul değiliz.
  • Eğer kendisi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir.
  • Bizim ittifakımızın adı 'Türkiye İttifakı'. CHP'ye bir başka partiyle ittifak teklif etmesine gerek yok. Gelsin, Türkiye İttifakı'na katılsın. Burada şöyle bir zorlukları olur.
  • Bizim ittifakımızda örneğin bir genel başkan yardımcımızın eşini Sayıştay üyesi yapmak için ricacı olmayız.
  • Biz en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini konuşuruz, bununla ilgili mücadele veririz. Bize kimse ittifak falan önermesin.
  • Çünkü bugünün sorumluları, bu sorumluluğu taşıyacak. Sayın Bahçeli şöyle bir kolaycılık yapmasın; memleketi bu hale getirip suç ortağını bize doğru itmesin. Bu sorunları ya çözsünler ya da bıraksınlar biz çözeriz.
    "Bahçeli'nin çıkışıyla bir erken seçim gündeme gelir mi?" şeklindeki soruya Özel, "O sayın Bahçeli'nin uzmanlık alanıdır, kendisine sorun. Eğer bir erken seçim çağrısı yaparsa değerlendiririz" cevabını verdi.