08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.07.2024 18:25 | Son Güncelleme: 20.07.2024 19:02

Özel'den Büyükelçi Feyzioğlu'na karşılama tepkisi: Geldiği makamı hazmedememiş

Özgür Özel, KKTC ziyaretinde CHP heyetini karşılamadığı gerekçesiyle Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'na tepki gösterdi. Özel, "Bu tabii meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedememenin sonucudur. Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı’na resmi olarak bildireceğiz" dedi
Özel'den Büyükelçi Feyzioğlu'na karşılama tepkisi: Geldiği makamı hazmedememiş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KKTC'yi ziyaretinde kendisini ve parti heyetini karşılamadığı gerekçesiyle Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'na tepki gösterdi.

Özel, "Dünyanın neresine gidersek gidelim, büyükelçilerimiz bizleri karşılıyorlar. Gelemezlerse mutlaka bir görevli orada oluyor. Ama biz ne büyükelçi, ne büyükelçilikten kimseyi havaalanında da görmedik. Herhangi bir yerde hatırımızı dahi sormadılar. Bu tabii meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedememenin sonucudur" dedi. 

"Dışişleri vasatların elinde vasatlaştırılamayacak bir kurum"

Konuyu Dışişleri Bakanlığı’na resmi olarak bildireceklerini belirten CHP lideri şöyle devam etti: "Dünyanın öbür ucunda bizi büyükelçilerimiz karşılarken, bu büyükelçi Türkiye'nin Türk bayrağını, dünyanın dört bir yanında dalgalandıran Washington'da, İsrail'de büyükelçilik görevi yapan Namık Tan'ı karşılamadı. Bu büyükelçi, iki Dışişleri Bakanı'nı karşılamadı. Bu büyükelçi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin dört genel başkanını karşılamadı ki bir tanesi mevcut genel başkan. Bu büyükelçi, Türkiye'nin ana muhalefet partisi liderini karşılamadı. Bu büyükelçinin bunu yapmaması, kendisi yapmayabilir. Mazeret bulur. Ama büyükelçiliğe bunu yaptıramaz. Bunun hem diplomatik olarak hem de devlet geleneklerine uygun olarak kendisine eleştirilerimizi resmi bir yazıyla Sayın Bakana bildireceğiz. Dışişleri Bakanlığı gelenekleri olan bir kurumdur. Böyle vasatların elinde vasatlaştırılamayacak bir kurumdur.”