29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.11.2023 16:43 | Son Güncelleme: 15.11.2023 17:05

Özel’den Erdoğan’a 'emanetçi' yanıtı: Atatürk'ün emanetçisiyim

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi için kullandığı "Emanetçi" ifadesine yanıt verdi. Özel, "Atatürk’ün emanetçisiyim. Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’e sahip çıkıyorum" dedi
Özel’den Erdoğan’a 'emanetçi' yanıtı: Atatürk'ün emanetçisiyim

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, göreve geldiğinden bu güne ilk yurt dışı ziyaretini 40. yıl kutlamaları nedeniyle KKTC'ye gerçekleştirdi. Kendisi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Emanetçi" ifadesini kullanmasına yanıt veren Özel, "Atatürk’ün emanetçisiyim. Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’e sahip çıkıyorum. Atatürk’ün bir emaneti daha var o da Cumhurbaşkanlığı koltuğu. O emaneti kendisinden geri almak üzere gün sayıyoruz" ifadelerini kullandı. Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"15 Temmuz'da Meclis Başkanı’nı ilk kim aradı? Özgür Özel"

  • Darbe olsa ilk CHP desteklermiş, bunu kendisi söylüyor. 15 Temmuz’da darbe oldu, Meclis Başkanı’nı ilk kim aradı, Özgür Özel. Ne dedi "Birlikte direnelim" dedi. "Seçilmiş parlamentonun, demokrasinin arkasındayız. Darbecilerin karşısındayız…" Bu lafı söylemiş kişiye hiç utanmadan, sıkılmadan "utanmaz" diyor. Bir utanmazlık varsa – darbe gecesi Meclis’i açan partiye- o gece o partinin sözcüsü, bugünkü genel başkanına "Darbe olsa siz desteklersiniz" demek kendi kullandığı deyimle üzülerek tekrar ediyorum utanmazlığın daniskasıdır.

"Sizin gibi anayasayı hiçe sayarsanız sivil darbe olur"

  • Burada darbeden kasıt şudur. Darbeler anayasaları askıya alırlar. Bunu topla tüfekle yaparsanız askeri darbe olur. Sizin gibi anayasayı hiçe sayarsanız sivil darbe olur. Yapılmaya çalışılan anayasanın bir maddesini hiçe sayarak AYM denetiminden kurtulmak. İki yüksek yargı organı arasında anlaşmazlık olduğu doğru ama anayasa anlaşmazlık tarif etmiyor. "AYM’nin kararı herkesi bağlar" diyor. Siz buna karşı "Hayır ikisi de eşittir ben de Yargıtay’ın tarafındayım" derseniz sizin tarafınız darbenin tarafıdır. Galiba siz darbenin başısınız.

“Cumhurbaşkanı değiştireceğiz, endişelenmekte haklı”

  • Biz değişim kurultayımızı yaptığımızdan beri Erdoğan bir cümlede dört kez "Değişim" diyor. CHP’deki değişimin onun uykularını kaçırdığı çok belli. Bizimle meşgul, bundan çok memnunum. Ona kötü bir haberim var; parti içinde değişim yaşandı ama esas değişim iktidarda yaşanacak. Bunu da çok uzun bir zamanda yapmayacağız. Önce yerel seçimlerde büyük bir başarı elde edeceğiz ardından da bu sürdürülemez yönetim biçimine karşı vatandaşımızdan genel seçim sandığını talep edeceğiz. Biz Cumhurbaşkanı değiştireceğiz. Endişelenmekte haklı.

"Öcalan ile 40 yıldır mektup arkadaşlığı yapıyor"

  • Öcalan’dan medet umacağıma Demirtaş’a yapılan hukuksuzluğu eleştirmek çok daha izah edilebilir bir şey. Demirtaş bir partinin genel başkanı iken cezaevine konuldu ve birçok hak ihlali kararına rağmen orada tutuluyor. Oysa kendisi 40 bin kişinin katili Abdullah Öcalan ile mektup arkadaşlığı yapmaktadır. Ondan mektup alıp okutmaktadır. Esas kimin kiminle ilişkili olduğunu vatandaşımız takdir etsin. Biz hukuksuz yargılanmalara itiraz etmeye devam edeceğiz. Erdoğan’ın mırıldanmasıyla geri adım atacak değiliz.

"Emaneti kendisinden geri almak üzere gün sayıyoruz"

  • Atatürk’ün emanetçisiyim. Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’e sahip çıkıyorum. Atatürk’ün bir emaneti daha var o da Cumhurbaşkanlığı koltuğu. O emaneti kendisinden geri almak üzere gün sayıyoruz. Onun dışında kullandığı hakaretler duyduğu endişeden dolayı, Erdoğan’ın her hakaretine bir cevap verecek olursak evin yolunu bulamayız.

Emanetçi olayı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün AK Parti Grup Toplantısı'nda gerçekleştirdiği toplantıda şu ifadeleri kullandı:

"CHP'nin genel başkanlık koltuğunda oturan gerçekten genel başkan mı yoksa emanetçi mi belli değil. Onu oraya oturan efendilerinin bir sonraki adımı ne olacak o da meçhul. Ama genel başkanında onu oraya getirenlerin de iplerini ellerinde tutanların amaçlarının asla değişmediğini gayet iyi biliyoruz. Dikkat ederseniz son seçimler öncesinde iyice ayyuka çıkan Kandil ve Pensilvanya iş birliklerini sonlandırma adına hiçbir emare göstermediler. Seçim hezimetinim tüm faturasını genel başkanlarına keserek kendilerini temize çekmeye çalıştılar."