CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, bu sabah gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu ve belediye meclis üyelerinin, operasyon öncesinde tehdit, baskı ve şantaja maruz kaldığını öne sürdü.
Çelik, Bayrampaşa Belediyesi önünde yaptığı açıklamada, Mutlu'nun kamu arazisine yapılan kaçak bir kafeteryayı yıktırması nedeniyle hedef alındığını savunarak, "O çıkar grupları dört beş aydır yalan söylediler, iftira attılar, karalamalar yaptılar her gün Bayrampaşa Belediyesi'ni ve Hasan Mutlu'yu yalanla iftira ile hedef gösterdiler on gün önce de savcılık geldi, Bayrampaşa Belediyesi şu müdürlükten dosyaları savcılığa gönder dedi" ifadelerini kullandı.
"On gün önce Bayrampaşa Belediyesi'nden dosyalarını aldılar ne yaptılar biliyor musunuz?" diye soran Çelik şöyle devam etti:
"Bakın çok şaşıracaksınız ama biz artık böyle şeyler duyduğumuza şaşırmıyoruz. On gündür Hasan Mutlu'yu tehdit ettiler. Meclis üyelerini tehdit ettiler. Bakın ölümle tehdit edilen meclis üyesi var. Ailesi ile tehdit edilen meclis üyesi var. Tehditlerden sonra neye başladılar biliyor musunuz? Tehditlerden sonra şantaja başladılar. Hasan Mutlu'yu AK Parti'nin çeşitli kademelerinde görev yapan insanlar aradı. Ne dedi biliyor musunuz Hasan Mutlu'ya on gündür. AK Parti'ye geç yoksa sana operasyon yapılacak. Hasan Mutlu'yla biz bu konuyu bir hafta önce konuştuk ve dün akşam yine Mutlu'yla konuştum. Bir haftadır 'AK Parti'ye geç operasyon yapılmasın' diyenler dün yine aradılar Hasan Mutlu’yu; 'Yarın sana operasyon yapılacak, AK Parti'ye geç' dediler. Yani ne yapmaya çalıştılar biliyor musunuz? 31 Mart'ta sandıkta kaybettiklerini tehditle, şantajla, hileyle geri almaya çalıştılar.
Peki Hasan Mutlu ne dedi biliyor musunuz? Bana söyledi dedi ki başkanım 'ben terzi Fikri' geleneğinden gelen bir insanım dedi. Biz ne tehditlerden korkarız, ne tehditlerden korkarız. Biz her şeyi halkımız için yaptık, halkımız için yapmaya devam edeceğiz. Halkın olanı halka vermek için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Halkın karşısında olan hiç kimseden korkmayız hiç bir şey sizin yolunuzdan döndüremez. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz dedi Hasan Mutlu."
Kaynak: ANKA
