07 Nisan 2025, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.04.2025 16:43 | Son Güncelleme: 03.04.2025 17:54

Özgür Özel: Bu süreçte muhatabım bir Cumhurbaşkanı değil, bir cunta başkanıdır

CHP Lideri Özgür Özel, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında tek gündemlerinin seçim olduğunu söyledi. Özel öte yandan iktidara seslenerek, "Bu darbe Erdoğan'ın yarışmaktan korktuğu bir sonraki Cumhurbaşkanına yapılmıştır" dedi
Özgür Özel: Bu süreçte muhatabım bir Cumhurbaşkanı değil, bir cunta başkanıdır
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenliyor.

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

  • Misafir alınmayacağı gibi birçok saçma sapan iddia var. Salon 1800 kişilik, delegemiz 1300 kişi. Salonun hemen yanında aynı şekilde bu sürecin sağlıkla izlenebileceği geniş birkaç salonumuz daha var. Herkesin erişimine açık. PM adaylığı için hiçbir erişi engeli yok.
  • Tek bir gündem maddesi var o da seçim. Bir aday varsa bir konuşma var. Birden çok aday varsa birden çok konuşma var.
  • 81 ilden yurttaşlarımızı, partililerimizi, CHP ile dayanışma göstermek isteyen herkesi, demokraside buluştuğumuz tüm gençleri, Nazım Hikmet Kültür Merkezi önüne bekliyorum. Asıl kurultay konuşmasını salonda değil, dışarıda yapacağız. Kurultay, ne basına kapalıdır, ne üyeye kapalıdır.
  • 19 Mart başarısız darbe girişiminin üzerinden tam 15 gün geçti. Bu sivil darbeler, çoğunlukla geldikleri sandıkla gitmek istemeyenlerin giriştiği bir darbe türüdür. Bu milletin kararına saygısızlıktır. Bu yaşadığımız darbe daha önce yaşadıklarımızdan farklı olarak vatandaşın bir sonraki tercihine yapılmıştır. Bu darbe Erdoğan'ın yarışmaktan korktuğu bir sonraki Cumhurbaşkanına yapılmıştır.
  • Ben bir Cumhurbaşkanına ne söylenebileceğini, ama bir cunta başkanın neden anlayacağını çok iyi bilen birisiyim. Maalesef bu süreçte muhatabım bir Cumhurbaşkanı değil, bir cunta başkanıdır. Cunta başkanları demokrasiden anlamaz. Cunta başkanları demokrasiden nasibini alamamışlardır.
  • Gezi davasına neden döndükleri belli oldu. O günün hesabını sormak için değil bugüne korku salmak için bu soruşturmalar yapıldı.
  • Bütün yargılama, bütün sorgulamalar TRT'den canlı yayınlansın. Ekrem başkana soruları sorun, cevapları milletimiz duysun.

'Yalancı tanık pazarlanıyor'

  • Burada yediği ekmekle yalancı tanık pazarlanıyor.
  • Birileri tarafından bir kısmı Çağlayan Adliyesi’nde, bir kısmı hakimevlerinde, bir kısmı yanlarına insanlar yollanarak insanlar yalancı tanıklığa zorlanıyorlar. Bu insanlar sıkışmış durumdalar. Bir yandan tehdit ediliyorlar aldıkları ihalelerle.

Trabzon'daki saldırıya tepki

  • Bir Ekrem İmamoğlu korkusuna memlekete yaşattıklarınıza bakın. İki elim yakanızda. Bir gün bunlar bir başka mahkeme kurulacak orada sorulacak. Allah katında ne diyeceksin? Günah defterinden satır satır okuyacaklar bunları. Hazımsızlık bütün Trabzon'u asla etkilemez. Bir eli bıçaklı gitmiş saldırmış. Ama bu bizi yıldıramaz."