19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.02.2024 19:55 | Son Güncelleme: 21.02.2024 20:10

Özgür Özel: Türkiye'nin gerçek beka sorunu dört gençten üçünün bavulları kafasında toplamış olmasıdır

CHP Genel Başkanı Özel, AK Parti iktidarının her seçim öncesi yeni bir 'beka sorunu' ürettiğini savundu. Özel, "Beka sorunu varsa dört gençten üçü bavulları kafasında toplamış. Bütün ülkelerin gözü Türkiye'de doğru, ama bizim gençlerimizin gözü başka ülkelerdeyse işte gerçek beka sorunu budur" dedi
Özgür Özel: Türkiye'nin gerçek beka sorunu dört gençten üçünün bavulları kafasında toplamış olmasıdır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti iktidarının her seçim öncesinde yeni bir korku icat ederek ve beka sorunu üreterek seçmeni korkuyla ikna etmeyi çalıştığını savundu. 

Antalya'da aday tanıtım toplantısında konuşan Özel şunları söyledi: "Herkes geleceğe umutla bakmak istiyor. Her seçim bir korku icat ediyorlar. Beka sorunu var diyorlar mesela. Beka sorunu dediğiniz nedir? Efendim 'dış güçler gelecekler, işgal edecekler, bayrağı indirecekler, vatanı böldürecekler' o olacak bu olacak. O beka sorunlarını bu memleket çok gördü. Çok gördü. Beka sorunu olduğunda kimin ne yaptığını da gördü. Bu ülke işgal altındayken 'geldikleri gibi giderler' diyenlerle işgal ordularının gemilerine halı serenleri de gördü. O yüzden beka sorunu, bir beka sorunu olur da bu ülkeye yine dış güçler saldıracak olursa bu ülkede bir tehlike ortaya çıkacak olursa herkes emin olsun Recep Tayyip Erdoğan geliyor diye il başkanlığından görevlendirilen altı gencin, havaalanına giden altı tane gencin kot üstüne perdelik kumaştan kefen giyip beklemesi ile bu işler olmaz öyle bir şey olursa Çanakkale'de dedeleri kefensiz yatanlar var burada. Bu memlekete biz sahip çıkarız."

"Gençlerin yüzde 70'i yurtdışına yerleşmek isterim diyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrin operasyonu sonrası kamuflajlı pozunu hatırlatan CHP lideri şöyle devam etti: Ya bir kamuflaj yakışacaktıysa ve bir Erdoğan'a yakışacaktıysa niye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakışıyor? Bilal Erdoğan'a yakışaydı. Burak Erdoğan'a yakışaydı da göreydik. Milletin fakir aç evlatlarının briket evlerinin sıvasız evlerin camsız pencereli evlerden çıkan şehitlerin üzerinden siyaset yapıp da oradan beka sorunu üretip millete evet yoksulsun açsın işsizsin ama tehlike büyük bize oy vermelisin, arkama geçmelisin yoksa ezanı dindirecekler yoksa bayrağı indirecekler yalanı ile oy toplayanlara şunu söylüyoruz. Bu memlekette bir beka sorunu varsa dört gençten üçü bavulları kafasında toplamış. Gençlerin yüzde 68-70'i eğer fırsatını bulursam yurtdışına yerleşmek isterim diyor. Dünyanın bütün ülkelerinin gözü Türkiye'de doğru, ama bizim gençlerimizin gözü dünyanın başka ülkelerindeyse işte gerçek beka sorunu budur. Bununla mücadele edilmelidir."