29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.01.2024 20:51 | Son Güncelleme: 03.01.2024 21:03

Özgür Özel: Yargıtay'ın kararına karşı anayasayı savunmayı ısrarla sürdüreceğiz

CHP Genel Başkanı Özel, cezaevindeki Hatay milletvekili Can Atalay'la ilgili AYM'nin ikinci hak ihlali kararına da uymayan Yargıtay 3 Ceza Dairesi'nin kararını değerlendirdi. Özel, "Yargıtay'ın kararına karşı anayasayı savunmayı ısrarla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Özgür Özel: Yargıtay'ın kararına karşı anayasayı savunmayı ısrarla sürdüreceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Can Atalay kararına karşı anayasayı savunmayı ısrarla sürdüreceklerini belirtti. Yargıtay 3. Ceza DairesiAnayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay milletvekili Can Atalay hakkındaki ikinci ihlal kararına da uyulmasına yer olmadığına ve kararın TBMM Başkanlığı'na bir kez daha gönderilmesine hükmetti. 

Söz konusu karara ilişkin X hesabından açıklama yapan Özel, "Bu işbilmez hükümet, ülkemizi hukukun işlemediği, anayasanın tanınmadığı bir muz cumhuriyetine çevirdi. Yargıtay'ın kararına karşı anayasayı savunmayı ısrarla sürdüreceğiz. Yarın toplanacak Parti Meclisimizde konuyu özel gündem olarak ele alacak ve bundan sonraki mücadele hattımızı belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.