CHP Genel BaşkanıÖzgür Özel, Manavgat Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonunda kayda alınan 'baklava kutusu içinde rüşvet' görüntüleriyle ilgili açıklama yaptı. Partisinin Antalya'da düzenlediği mitingde konuşan Özel, "Manavgat'ta hepimizin yüzünü öne eğen, canını sıkan görüntüler ortaya çıktı. Yalan yok, gördüm, 'montaj değilse tamamını atacağız partiden' dedim. İki muhakkik görevlendirdim, raporları geldi, önümüzdeki günlerde raporun gereğini yapacağız. Ama şimdi bütün Türkiye öyle bir şey öğrenecek, öyle bir şey duyacak ki, bir kez daha hepimiz dudağımızı ısıracağız, 'bu kadar da olmaz' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.
"Dakika dakika planlamışlar"
"Hani polis geliyor, aç kutuyu diyor, açıyor. Açarken eli bile titremiyor. Gayet sakin, hazırlıklı" diyen Özel, şöyle devam etti: "O baklavacı var ya, bir ay önce polis onu almış. Onu bir ay önce çevirmede kaçak içki ve şüpheli bir paketle, yüzde 99.9 uyuşturucuyla yakalamış. O baklavacıyı bir ay boyunca eğitmişler. O baklavacıyı oraya, peşinden de çantacıyı yollamışlar. Elimizde 32 saatlik görüntü var. Dakika dakika planlamışlar. Hani dün dedim ya, Melih Gökçek'in oğlu bozuk tohum, hani onun baklavacı var ya, hesabını sorduğu baklava kutusunu bir ay planlamışlar."
Operasyonun amacının, Manavgat Belediye Meclisi'nde çoğunluğu elde ederek belediye başkanlığını almak olduğunu savunan Özel şunları söyledi: "Peki plan ne? Baklavacıyı aldılar, kendince itirafçı yaptılar. Manavgat'ta AK Parti ile CHP arasında üç belediye meclis üyesi fark var. Baklavacı dört isim söyledi, dördünü içeri aldılar ve hızla belediye meclis seçimine gidip Manavgat'ı AK Parti'ye geçirmeye çalıştılar. Tam o sırada içerideki belediye meclis üyeleri istifalarını verdiler, iletildi, onların yerine yedekten belediye meclis üyeleri geldi. AKP'nin hesabı o anda tutmadı. Peki ne oldu? Savcı baklavacıyı yeniden çağırdı. Baklavacı dört belediye meclis üyesinin daha adını verdi. Ben itirafçıyım dedi, dördünü de aldırdı. Yeniden AK Parti CHP'nin önüne geçti. Hemen seçim yapıp Manavgatlının AK Parti'ye vermediği Manavgat'ı alacaklar. O sırada ortaya çıktı ki belediye meclis üyelerimiz gözaltına alınırken hepsi istifa etmiş. Yerine yedekler çağrılacak, AK Parti başvuruyor. Çağıramazsınız, önce belediye meclisi toplanacak, başkan seçilecek diyorlar. Bu konuda, bu işlemi yapan savcının eşi Manavgat İlçe Seçim Kurulu Başkanı. Biz olmaz dedik, itiraz ettik, itiraz Ankara'ya YSK'ya gitti. YSK, CHP haklıdır dedi, bugün yazıyı yolladı. Bu kumpasa karşı, akşama beşe beş kala, savcının eşi, Manavgat İlçe Seçim Kurulu imza atmak yerine hastayım dedi, rapor aldı. Hiç merak etmeyin, YSK'nın kararı kapı gibi. Başka bir hakim inceleyecek, gereğini yapacak. Ayakkabı kutusunu geçmişte çok konuştuk. Ayakkabı kutucularının da baklava kutucularının da Allah belasını versin. Hırsızın, yolsuzun, rüşvetçinin partisi olmaz. Milletin malına el uzatanın eli kırılsın. Ancak baklava kutusunu CHP'ye mal edenlere, baklavanın üstüne altı oku nakşedenlere sözüm şudur; foyanız ortaya çıktı. Ayakkabı kutusu da baklava kutusu da sizin. "