CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya'yı ziyaret etti. Özgür Özel, ziyaretin ardından basın mensuplarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni Şafak'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili haberine işaret eden Özel, "Ben Mehmet Şimşek’in zaten kurtulmak istediğini, istifa düşündüğünü ve nereye gideceğini planladığını biliyorum. Onun gideceğine kesin gözüyle bakanlar, yerine kendilerini öneriyorlar. Yeni Şafak, damadı işaret ediyor" dedi. Özel'in açıklamalarının satır başları şu şekilde:
- Parti içinde karışıklık arayanlara, bakın Cumhuriyet, Sözcü, Nefes, BirGün, Evrensel gibi muhalefete de eşit yaklaşan, haberlerini veren gazetelerde parti içinde bir karışıklık okuyamazsınız. Parti içinde karışıklığa meraklı olanlara Yeni Şafak'ı tavsiye ediyorum, Yeni Şafak okusunlar. Bugün Yeni Şafak’ın manşetinin akşam üstünde tepinsinler. CHP’de bir karışıklık yok. Geçerli oyların hepsini alan bir genel başkan var.
- Mehmet Şimşek’e önce satır aralarında, sonra sütun sütun, bugün Mehmet Şimşek’e odunla vurmuşlar. Odunla vurmuşlar, daha ne yapacak? Yeni Şafak kimin? Yeni Şafak’ın desteği Sayın damada. Damat Yeni Şafak eliyle, hem de laf maf sokarak kafasına kafasına vuruyor Mehmet Şimşek’in ve politikalarının. Ondan parti içi karışıklığa meraklı olanlar için CHP eski cazip halini kaybetti. AKP’yi tavsiye ederim. Bunları Yeni Şafak’tan takip edin, ben öyle yapıyorum, çok haz alıyorum.
- Orada alaycı ifadeler var, hani rasyonel politikalar uygulanacak diyordu. Onunla alay edenler var. Bugün yaşananların faizin arttığını, enflasyonun azdığını, bunun da Mehmet Şimşek yüzünden olduğunu söylüyor. Eh Mehmet Şimşek de ‘Faiz kullanılmadığı için enflasyon artmıştır, yanlış yapılmıştır. İrrasyoneldi, şimdi rasyonele geçeceğiz’ diyordu. Nereden bakarsanız bakın, AK Parti’nin, AK Partililerin çok takip ettiği, en büyük destek aldığı, adeta pravdaları, onların adına iftira atan, hakaret eden, onların adına hedef gösteren, onların adına her şeyi yapan, onların hedefinde olanların iktidarın hedefinde olduğu yerde, hedefte bugün Mehmet Şimşek var. Ve bunu görmek lazım. Geçen hafta Yeni Şafak’ın iki-üç manşetinde hedefte ben vardım. Bu hafta Mehmet Şimşek var.
- Ben Mehmet Şimşek’in zaten kurtulmak istediğini, istifa düşündüğünü ve nereye gideceğini planladığını biliyorum. Onun gideceğine kesin gözüyle bakanlar, yerine kendilerini öneriyorlar. Yeni Şafak, damadı işaret ediyor. Allah selamet versin, içlerinde bir şey tercih edecek halimiz yok. Millet CHP’yi tercih edince; enflasyon tek haneli rakamlara inecek, işsizlik bitecek, en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olacak.
Özel, Erdoğan'ın "İstanbul'dan Türkiye'ye ve yurt dışına uzanan ahtapotun kolları bir bir deşifre oluyor" sözlerine ise "Sadece kendi gördüğü bir ahtapota milleti inandırmaya çalışıyor. Yanlış bir iş. Bir şeyi bir kişi görüyorsa bunun psikolojide, psikiyatride bir adı var" şeklinde cevap verdi.