04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.11.2023 23:05 | Son Güncelleme: 15.11.2023 23:17

Özgür Özel'den Ogün Samast tepkisi: İyi halden serbest kalıyorsa adaletin a'sından bahseden vicdansızdır

CHP Genel Başkanı Özel, Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın koşullu salıverme kapsamında tahliyesine ilişkin, "Eğer iyi halden serbest kalıyorsa, bu memlekette adaletin a'sından bahseden gerçekten vicdansızdır" dedi
Özgür Özel'den Ogün Samast tepkisi: İyi halden serbest kalıyorsa adaletin a'sından bahseden vicdansızdır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 16 yıl 10 aydır cezaevinde bulunan Hrant Dink cinayeti tetikçisi Ogün Samast'ın koşullu salıverme kapsamında tahliye edilmesine tepki gösterdi. Bolu F Tipi Cezaevi'nde cezasını çeken Samast hakkında idare gözlem kurulu tarafından koşullu salıvermenin uygun olduğu yönünde karar verildi. Kararın infaz hakimince onaylanmasıyla Samast serbest kaldı. 

Tahliye kararını değerlendiren CHP lideri Özel, "Akıl alır gibi bir şey değil. 16 yıldır tutuklu. Yok iyi hali varmış, bilmem nesi varmış. Bu kadar canice bir cinayet işleyenin ne iyi hali olabilir! Hepimizin gözü önünde bu kadar açık bir cinayet... Sadece bir cinayet değil. Tasarlanmış, birileri tarafından planlanmış, görevlendirilmiş, gitmiş takip etmiş, tatbikat yapmış... Ayrıca Türkiye'deki çok önemli bir cemaate, Ermeni cemaatine karşı yapılmış olan fevkalade, inanılmaz büyük bir haksızlık. Bir kanaat önderinin düşüncelerinden dolayı susturulması çok şüpheli bir durumdu zaten." dedi.

"O fotoğrafı çektirenler o delikten çıkarmayı bildiler"

Samast'ın birileri tarafından koruyup kollandığını savunan Özel şunları söyledi: "Zaten Samast'la cinayetten sonra bayrak önünde onunla fotoğraf çektirenler vardı. Demek ki o fotoğraf çektirenler ya da onu azmettirenler, günü geldiğinde onun ömür boyu durması gereken o delikten çıkarmayı bildiler. Sözün bittiği yerdeyiz. Eğer Ogün Samast iyi halden serbest kalıyorsa, bu memlekette adaletin a'sından bahseden gerçekten vicdansızdır."