29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.11.2023 13:49 | Son Güncelleme: 28.11.2023 14:40

Özgür Özel'den tüm partilere çağrı: Kol kola Filistin'e gidelim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel "Erdoğan sözüm sanadır. Bu konuda cevap bekliyorum. Türkiye'deki tüm siyasi parti liderlerini al, kol kola Filistin'e gidelim. Türkiye'nin duruşunu dünyaya gösterelim" dedi
Özgür Özel'den tüm partilere çağrı: Kol kola Filistin'e gidelim

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partiye geri dönen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan katıldığı grup toplantısında partisine katılan 650 üyeye ilişkin rozet töreni yapıp, "CHP baba evidir, kapısı herkese açıktır. Buyurun gelin" dedi. Konuşmasında İsrail ve Hamas arasındaki savaşa değinen Özel, "Erdoğan, sözüm sanadır. Bu konuda cevap bekliyorum. Türkiye'deki tüm siyasi parti liderlerini al, kol kola Filistin'e gidelim; Türkiye'nin duruşunu dünyaya gösterelim" ifadelerini kullandı. Özel'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"100 öğretmenden 23'ü ek bir iş yapmak zorunda"

  • 24 Kasım benim için benim için çok anlamlı bir gündü. O gün erken başladım, İstanbul'da havaalanına giderken öğretmenlerimizin günün kutlayarak başladım. 4 sendikamızın temsilcileriyle konuştum. Meslek haklarının daha iyi yapabilmeleri ve özlük haklarının yerine getirebilmesi için konuştum. 100 öğretmenden 23'ü ek bir iş yapmak zorunda. Bir öğretmenlik meslek kanununun mutlaka iyileştirilerek yeniden düzenlenmesini, mülakatın mutlaka kaldırılmasını savunuyoruz. Yaparlarsa yaparlar yapmazlarsa iktidara gelip biz yapacağız. 

"Tahir Elçi davasını sürüncemede bırakıyorlar"

  • Tahir Elçi davasını sürüncemede bırakıyorlar. Deliller karartılması için bir el devreye girmişti. Sevgili Türkan Elçinin içinde yanan ateş elbette sönmeyecek. Ama sonuna kadar takipçisi olacağız. O eller yargılanana kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. 

Belediyecilikte ABB örneği

  • Geçtiğimiz hafta İBB altyapı yatırımlarından örnekler vermiştim. İBB gibi CHPli belediye başkanları sosyal belediyeciliğin adeta kitabını yazmaya devam ediyorlar. Bugünkü örneğim ABB'den. Neler yapmış sosyal belediyecilikle ilgili, neler gördük neler. Çocuklar üşümesin diye bir kampanya var 3 yıldır devam ediyor. Tam 200 bin aileye doğalgaz ve kömür desteği veriyorlar. Kışın en soğuk 3 ayında 500'er lira yatıyor, 600 lira gelecekse fatura 100 lira ödüyorlar. Evinde doğalgazı olmayana birer ton kömür veriliyor. Çocuklar protein alsın diye 2 yıldır süren 200 bin yoksul aileye bir kilo et veriliyor.  
  • Eğer CHP'li belediye seçerseniz 2 yılda bir kurbanlık koç kadar etten, karne hediyesinden, ödeyemediğiniz sınav parasını ödemeye koşacak sıcacık bir sosyal belediyecilik yapan belediye başkanınız olacak. Bunu Türkiye'nin dört bir yanında yaptığımızda CHP'li adayları seçtiğinizde bu sıcak el sizlere de uzanacak. Seçimde sosyal belediyecilik nedir diye gösteren CHP'li belediyelere oy atmaya davet ediyorum. Biz bu belediyeleri sadece CHP'lilerin oyuyla kazanmadık. İstanbul'da, İstanbul İttifakı'yla, Ankara'da dürüst insanlar Başkent'i yönetsin diye destek aldık. Tüm siyasi partileri, güç birliğine davet ediyoruz.  
  • Şimdi emekliye ikramiye konusu konuşuluyor. Tayyip bey bilmez, Mansur bey, 20 bin emekliye aylardır bin 250 TL veriyor. Bir kere daha bu desteği verdiğinde vaat edilen 5 bin TL'yi Mansur bey Ankara'da emeklilere vermiş olacak.

Erdoğan'a seslendi; Kol kola Filistin'e gidelim

  • Ben Filistin'e gitmek, oradaki katliamı dünyaya duyurmak için başvurularımı yaptım. Bizim mutlaka sınır kapısından geçmemiz, orada duruşumuzu göstermemiz lazım. Erdoğan, sözüm sanadır. Bu konuda cevap bekliyorum. Türkiye'deki tüm siyasi parti liderlerini al, kol kola Filistin'e gidelim; Türkiye'nin duruşunu dünyaya gösterelim.

"Çıkardığınız kriz üzerinden konuşmayız"

  • Adalet Nöbeti tutuyoruz. Ülkemiz bir anayasa krizinde. Bir sivil anayasa, AYM'yi güçlendiren bir anayasa için oturup konuşuruz. Biz sizinle çıkardığınız kriz üzerinden konuşmayız. 

"CHP emekli maaşlarının asgari ücrete çıkması için el kaldıracak"

  • Emekliler açlıkla sınanıyorlar, 7 bin 500 TL'lik emekli maaşı mutlaka asgari ücret seviyesine çıkartılmalı. Önergemizi Meclis'te oylatacağız. Orada kalkan elleri göreceğiz. CHP, emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi için ellerini kaldıracak. AK Partilileri bugün milletimiz bir kez daha görecek.