05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.07.2023 21:55 | Son Güncelleme: 17.07.2023 22:26

Prof. Dr. Bilge Yılmaz: Varlıklarımızı kendi çıkarınıza göre satma niyetindesiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerine ziyareti öncesi yaptığı "Neyin satılıp satılmayacağını çok iyi biliriz" sözlerine Prof. Dr. Bilge Yılmaz tepki gösterdi: "Ekonomiyi getirdiğiniz hal ortada. Şimdi de varlıklarımızı kafanıza, kendi çıkarınıza göre satma niyetindesiniz"
Prof. Dr. Bilge Yılmaz: Varlıklarımızı kendi çıkarınıza göre satma niyetindesiniz

Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Körfez ülkelerine ziyareti öncesinde yaptığı "Türkiye'den BOTAŞ'ı satıyorlar gibi bir şey yok. Neyin satılıp satılmayacağını çok iyi biliriz" açıklamasına tepki gösterdi. Yılmaz Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Ekonomiyi getirdiğiniz hal ortada. Şimdi de varlıklarımızı kafanıza, kendi çıkarınıza göre satma niyetindesiniz. Burası Türkiye Cumhuriyeti, kimsenin babasının çiftliği değil!” dedi.

İşte Yılmaz'ın açıklamasının tam metni:

"Ekonomiyi getirdiğiniz hal ortada. Şimdi de varlıklarımızı kafanıza, kendi çıkarınıza göre satma niyetindesiniz.

Yabancı ülkelere kapalı görüşmeler ile Cumhuriyet değerlerini satmadan önce şu sorulara cevap vermelisiniz

1. Her birimizin emeği olan, on yıllar boyu çalışarak ortaya çıkan milli değerlerimizi neden satmak zorunda kaldınız? Bundan kimler sorumlu?
2. Doğru ekonomi programı uygulasaydınız çocuklarımızın geleceği için birer güvence olan varlıkları satmak mecburiyetinde kalmazdınız. Doğru programı uygulamaktan sizi alıkoyan nedir? Gerçeklerin ortaya çıkmasından, hesap vermekten mi korkuyorsunuz?
3. Bugüne kadar Cumhuriyetimizin birçok köklü şirketini ve değerli arazisini sattınız. Tüm bu satışlara rağmen neden bu noktaya geldik, neden geçmişi mumla arar olduk?

Geçmişin hesabını vermeyen, bugünkü tablonun sebebi olan AK Parti iktidarının geleceğimizi çalmasına engel olacağız.

Burası Türkiye Cumhuriyeti, kimsenin babasının çiftliği değil!"