25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.02.2023 12:56 | Son Güncelleme: 12.02.2023 17:55

Prof. Dr. İlber Ortaylı: İmar affı gibi kötü bir uygulamanın derhal kaldırılması lazım

Prof. Dr. İlber Ortaylı, imar affı uygulamasının derhal kaldırılması gerektiğini belirterek, "Bunun Anayasa’ya konacak lüzumsuz koruma maddelerden daha gerekli olacağı açık." dedi
Prof. Dr. İlber Ortaylı: İmar affı gibi kötü bir uygulamanın derhal kaldırılması lazım

Tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, imar affı uygulamasının derhal kaldırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca yabancı uyruklulara arazi satılmasının kaldırılması gerektiğini belirten Ortaylı, "Ülkenin nüfusu maalesef arazilerin hoyratça kullanılmasına müsait değil. Sevgili vatanımızın toprakları ve kıyılar, bir imtiyaz olması gereken Türk vatandaşlarının bile ihtiyaçlarına yetmez" ifadelerini kullandı. Hürriyet gazetesindeki köşesinde deprem felaketine ilişkin bir yazı yazan Ortaylı, "İmar affı gibi kötü bir uygulamanın, böyle bir âdetin derhal kaldırılması lazım. Bunun Anayasa’ya konacak lüzumsuz koruma maddelerden daha gerekli olacağı açık" dedi.

Deprem potansiyeli olan İstanbul'da da diğer bölgelerde bulunan kusurların bulunduğunu vurgulayan Ortaylı, "Türkiye’de depremin kendisinden çok deprem sonrası dönemin bir faciaya dönüşme ihtimali artıyor" ifadesini kullandı.