29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.12.2023 08:31 | Son Güncelleme: 18.12.2023 08:50

Prof. Dr. Naci Görür: Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor

Prof. Dr. Naci Görür, Yalova Çınarcık'ta yaşanan depremin ardından "Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor" dedi. İstanbul'da da hissedilen deprem Görür'ün gecen hafta Oksijen TV’deki "İstanbul’da çok büyük kaos olacak yardım Marmara dışında depolanmalı" uyarılarını gündeme getirdi
Prof. Dr. Naci Görür: Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor

Yalova Çınarcık'ta saat 23:53 sularında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Marmara bölgesini etkileyen deprem İstanbul ve birçok ilde hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.2 olarak açıkladı.

Yer bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili X'ten (Twitter) yaptığı açıklamada "Arkadaşlar, Marmara Denizi, Çınarcık Çukurluğunda 4,1 deprem oldu. Sanıyorum deprem Adalar Fayının güneyindeki küçük normal faylar üzerinde olmuş olabilir. Fay çözümü ile bu belli olacaktır. Fay haritasını koyuyorum. Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor, Sevgiyle" ifadelerini dedi.


Görür geçen hafta Oksijen TV’deki programında Marmara depreminin olası sonuçlarını “Kaotik bir şey olacak. Yardım ekipleri Marmara'nın dışında tutulmalı. Kuzeyde yaşayanların, Marmara Denizi'ne yakın semtlerdekilere yardımcı olması gerekecek. Şimdiden eğitim almalılar" diye uyarıda bulunmuştu.

'İstanbul’da büyük kaos olacak, yardımlar Marmara dışında depolanmalı'