17 Eylül 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.08.2024 09:48 | Son Güncelleme: 08.08.2024 10:04

Reuters yazdı: Olimpiyat fenomeni Yusuf Dikeç hakkında parodi hikayeler yayılıyor

Paris Olimpiyatları'nda Yusuf Dikeç'in Türkiye'ye gümüş madalya getiren başarısı onun aynı zamanda sosyal medyada da fenomen haline getirdi. Ancak çeşitli parodi sayfalarda da Dikeç hakkında bazılarının gerçek sandığı hikayeler yayılmaya başladı
Reuters yazdı: Olimpiyat fenomeni Yusuf Dikeç hakkında parodi hikayeler yayılıyor

Yusuf Dikeç, 30 Temmuz'da Şevval İlayda Tarhan ile birlikte 10 metre havalı tabanca karışık takım müsabakasında gümüş madalya kazandığı Paris Olimpiyatları'ndaki rahat kıyafeti ve tavırlarıyla viral oldu. Dikeç'in boşanmasının kazanmasına yol açtığını iddia eden bir hikaye, bu ayın başlarında sosyal medya paylaşımlarında gerçekmiş gibi paylaşıldı ancak bu hikaye bir meme sayfasından kaynaklanıyor. 

Söz konusu gönderide Dikeç'in kısa bir süre önce ateş etmeye başladığı ve silahı ilk kez özellikle sinir bozucu bir boşanma sürecinde eline aldığı belirtiliyor. Yazılan hikayede ayrıca Dikeç'in başarısını eski eşinin haksız olduğunu kanıtlamaya yönelik olduğu da belirtiliyor. Eski bir Jandarma subayı olan Dikeç, 2008'de Pekin'deki çıkışından bu yana hiçbir Olimpiyatı kaçırmadı. 

"Parodi sayfasıyız"

Tüm bu yayılan hikaye, Facebook'ta kendisini "Hiciv / Parodi ve memeler" olarak tanımlayan The Sports Memery adlı sayfanın 1 Ağustos'ta yaptığı bir paylaşımdan kaynaklanıyor. Yani aslında bu sayfada paylaşılan hiçbir şey gerçek değil.  Sayfanın yaratıcısı, 3 Ağustos'ta gönderiyi yeniden düzenleyerek altına, "Bu hiciv içerikli bir gönderidir. Biz açıkça etiketlenmiş bir hiciv / parodi sayfasıyız" diye not düştü. Sports Memery 2 Ağustos'ta Facebook'ta viral hale gelen uydurma hikayeyi ele aldığı açıklamada, "İnternetin gerçek ile kurguyu ayırt etme yeteneğini gözümde fazla büyüttüğüm açık. Bu gerçek bir hikaye değil. Kendisini bu şekilde etiketlemek için büyük çaba sarf eden bir sayfanın hicvi" dedi.

Sayfanın sahibi ayrıca gönderide tuhaf hikayenin aktör Michael Douglas'ın "Falling Down, opens new tab" filmindeki karakterine bir gönderme olduğunu söyledi ve ekledi: "Amacım, dengesiz, yeni boşanmış ve tonlarca sorunu olan bir babanın atıcılıkta Olimpiyat madalyası kazanmasının ne kadar absürd olacağına dair bir şaka yapmaktı" ifadelerini kullandı.