19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.08.2024 17:37 | Son Güncelleme: 19.08.2024 23:42

Şair Nevzat Çelik gözaltına alındı: Hiç mi görmeyelim, duymayalım, konuşmayalım?

Şair Nevzat Çelik, İzmir'deki orman yangınlarıyla ilgili paylaşımı nedeniyle gözaltına alındı. Çelik, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Çelik, sonrasında tekrardan Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldığını ve kendisine yurt dışına çıkış yasağı konulduğunu paylaştı
Şair Nevzat Çelik gözaltına alındı: Hiç mi görmeyelim, duymayalım, konuşmayalım?

Şair Nevzat Çelik, İzmir'deki orman yangınlarına ilişkin sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Çelik X hesabından yaptığı paylaşımda gözaltına alındığını anlattı. Paylaşımında dün gece evine polislerin geldiğini belirten Çelik, "Gerekçe: 16 Ağustos’ta X’te yaptığım, “Canım #izmiryanıyor. Gâvur İzmir değil, #TürkiyeYanıyor!” paylaşımım. İfadem alındı…" dedi.

Çelik, "Hiç mi görmeyelim, duymayalım, konuşmayalım? Hiç mi eleştirmeyelim? Ne isteniyor? Mahalle yanarken hep saçımızı mı tarayalım? Peki, nasıl insan kalalım?" diyerek tepki gösterdi. Çelik'in gözaltına alınmasına neden olan 17 Ağustos'ta  X hesabından yaptığı paylaşımda, "Canım İzmir yanıyor. Gavur İzmir değil, Türkiye yanıyor! Koltuğuna yapışmış iktidar, aynada saçını tarıyor" ifadeleri yer alıyordu. 

Yurt dışı çıkış yasağım oldu

Çelik, akşam saatlerinde yeni bir paylaşım daha yaptı ve şu sözleri kaydetti:

"Sevgili arkadaşlar... Benim ülkede yargılama yıldırım hızında işliyor! Canlı tanığıyım, dumanı üstümde tütüyor. Son durum şu: Dün geceki gözaltından sonra bugün yeniden emniyet müdürlüğüne çağrıldım. Savcılık, mahkeme derken… 'Canım İzmir yanıyor, Gavur İzmir değil. Türkiye yanıyor' paylaşımım 'yalan' olarak görüldü. Oysa benim ülkemde 'yangına yangın' denir! Sonuç itibariyle 24 saat içinde gül gibi bir yurt dışı çıkış yasağım oldu. Beni yalnız bırakmayan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu arada, her zorda kaldıklarında destek verdiğim ve vereceğim etli butlu isimlerden, hesaplardan gık çıkmadığını da gördüm. Üzülmedim dersem yalan olur! Neyse, enseyi karatmayalım. Özgürlük ve insanca yaşam için İtiraza Devam"