29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 28.01.2022 04:30 | Son Güncelleme: 10.11.2022 17:17

Sanatın yeni rotası: Piyalepaşa

ArtSümer Galeri, MERKUR Galeri ve Zilberman Selected gibi galerilere ev sahipliği yapan Piyalepaşa’da, şubatta Pi Artworks yeni mekanı da açılıyor
Sanatın yeni rotası: Piyalepaşa

AKM açılışı ve Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nden sonra Beyoğlu yeniden İstanbul’da sanatın kalbinin attığı merkez oldu. Dolapdere’de art arda açılan sanat galerilerinden sonra Piyalepaşa’ya taşınan sanat galerileri gündemde. ArtSümer Galeri, MERKUR Galeri ve Zilberman Selected birbirinden özel sergilere ev sahipliği yaparken, Pi Artworks yeni mekân açılışını ressam Kemal Seyhan’ın yeni işlerinden oluşan sergisiyle şubatta yapacak.  Piyalepaşa’ya ulaşım oldukça pratik. Sanat galerileri pazar ve pazartesi hariç her gün ziyarete açık. Dört galerinin de konumları birbirine çok yakın. Ara vermek istediğinizde Espresso Lab’de kahve molası verebilir veya yakınlarda bulunan Penguen Kitabevi’ne göz atabilirsiniz. Yemek için Saudade Burger doğru tercih. Siyah ekmeği, trüf aroması ile Black Burger veya özel zeytin sosuyla Saudade Burger leziz bir seçim olabilir. Polat Piyalepaşa sanat galerilerinin yanında cafe ve restoranları da şehrin buluşma noktası olmaya aday.

ArtSümer Galeri

Farklı malzemeler ve sanat formlarıyla çalışan Basim Magdy, “Kırık Ses Dalgaları Havuzunda Bir Nokta” sergisinde farklı sanat formları ve malzemeleri arasındaki geçirgenliği kullanarak tamamen yeni bir hayata ve onun getirdiği koşullar üzerinde düşünmeye davet ediyor. Gerçekliğin değiştirilmiş hali olarak temsil edilebildiği analog teknolojiye olan ilgisini farklı tekniklerle bir araya getirerek amacının ötesine taşımak isteyen Magdy, fotoğraf yerleştirmelerinde bakan kişinin kendi olay örgüsünü yaratmasını amaçlıyor. Resimle dünyanın gerçekliğine karşı geldiğini savunan sanatçı, adeta bilimkurgu film afişlerini andıran resimlerinin çok katmanlılığına dikkat çekiyor. Sergiyi 12 Şubat’a kadar görebilirsiniz.