19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 20.03.2023 11:08 | Son Güncelleme: 20.03.2023 11:49

Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketinde can kaybı 19'a yükseldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentlerden Şanlıurfa ve Adıyaman'ı vuran sel felaketinde can kaybı 19'a yükseldi
Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketinde can kaybı 19'a yükseldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentlerden Şanlıurfa ve Adıyaman'ı vuran sel felaketinde aranan Fatma Tekdal'ın cansız bedenine ulaşılmasıyla can kaybı 19'a ulaştı. 2 aylık hamile olduğu öğrenilen Fatma Tekdal'ın 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra Tekdal’ın arama çalışmaları ise sürüyor. 14 Mart gecesinden itibaren etkili olan şiddetli yağışların sele neden olduğu Şanlıurfa ve Adıyaman'da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Olayın geçmişi

Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçeye kurulan konteynerin suya kapılması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Şanlıurfa'da da sağanağın etkisiyle su baskınları oluştu. Tandoğan Mahallesi'nde bulunan Yavuzlar Apartmanı'nın bodrum katındaki dairede 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Öte yandan Abide Köprülü Kavşağı'nın alt geçidinden vinç yardımıyla hafif araç çıkarıldı. Araçta 2 kişinin cansız bedeni bulundu. Abide Kavşağı'nda 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşılmasının ardından Şanlıurfa'da can kaybı 14'e yükseldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun en son yaptığı açıklamayla beraber ise can kaybı 18'e yükselmişti.

Kaynak: AA