08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.01.2024 20:55 | Son Güncelleme: 28.01.2024 22:59

Sarıyer'deki kilise saldırısına ilişkin yeni gelişme: Katil zanlıları yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili 2 zanlının yakalandığını duyurdu
Sarıyer'deki kilise saldırısına ilişkin yeni gelişme: Katil zanlıları yakalandı

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi’nde Pazar ayini esnasında iki kar maskeli saldırgan dua edenlerin üzerine ateş açtı. Olay sırasında kilisede büyük panik yaşanırken kurşunların hedefi olan bir kişi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi; çevrede geniş güvenllik önlemleri alındı. Saldırganlar ise olay yerinden yaya olarak kaçtı.

Hastanede hayatını kaybetti

Yaralı şahıs, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kilise çevresinde geniş güvenlik koridoru oluşturan polis ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. 

Bakan Yerlikaya: 2'si de yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili 2 zanlının yakalandığını duyurdu ve şu sözleri kaydetti:

"Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesinde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır. Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum"