02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.03.2024 19:41 | Son Güncelleme: 13.03.2024 20:02

Selahattin Demirtaş'tan 'üst araması' protestosu: Görüşlere çıkmama kararı aldı

Edirne Cezaevi'nde bulunan Selahattin Demirtaş'ın avukatı, müvekkiline görüşlerde üst araması yapılmaya başlandığını duyurdu. Demirtaş'ın bu uygulamaya karşı görüşlere çıkmama kararı aldığı belirtildi. DEM Parti'den de "Bu onur kırıcı ve hukuksuz dayatmayı reddediyoruz" açıklaması yapıldı
Selahattin Demirtaş'tan 'üst araması' protestosu: Görüşlere çıkmama kararı aldı

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'a görüş öncesi ve sonrasında üst araması yapılmaya başlandığı iddia edildi. Demirtaş'ın avukatı Ramazan Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla, bugünden itibaren, Sayın Demirtaş'ın görüş için odadan her çıkış ve girişinde, kameraların önünde ayakkabılarını çıkarması dayatılmaktadır" ifadelerini kullandı. 

Demirtaş'ın bu uygulamayı 'onur kırıcı bir zorbalık olarak tanımladığını ve asla kabul etmeyeceğini' söylediğini aktaran Demir, "Bundan böyle aile, avukat ve milletvekili görüşlerine çıkmayacağını ifade etmektedir" diye yazdı.

DEM Parti: Sorumluluk Adalet Bakanlığı ve iktidarda

DEM Parti de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Demirtaş'a yönelik bu onur kırıcı ve hukuksuz dayatmayı reddediyoruz. Seçim çalışmalarının engellenmesini de amaçlayan cezaevlerindeki artan bu baskının sorumluluğunun Adalet Bakanlığı ve iktidarda olduğunu ifade ediyoruz" denildi.