11 Ağustos 2025, Pazartesi
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 10.02.2025 13:21 | Son Güncelleme: 10.02.2025 13:31

Silah bırakma çağrısı için gösterilen 15 Şubat'ta İmralı heyeti Irak yolcusu

İmralı heyetinin önümüzdeki hafta sonu Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ni ziyaret edeceği belirtildi
Silah bırakma çağrısı için gösterilen 15 Şubat'ta İmralı heyeti Irak yolcusu
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

28 Aralık 2024’te İmralı’da ilk görüşmeyi yapan heyetin, silah bırakma çağrısı için gösterilen 15 Şubat tarihlerinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ni (IKBY) ziyaret edeceği açıklandı. 

NTV'de yer alan habere göre İmralı heyetinin, Irak'ta Mesut Barzani, Neçirvan Barzani, Bafil Talabani ve diğer yetkililerle görüşmeler yapması bekleniyor. 

İlk görüşme 'umut' vermişti

28 Aralık 2024’te İmralı’da ilk görüşmeyi yapan heyet, ardından 7 siyasi parti ile görüşme gerçekleştirmişti. Heyet daha sonra tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüşmüştü. Ziyaretlerin ardından yazılı açıklama yapan heyet görüşmelerin ‘umut verici’ olduğunu açıklayıp ‘çözüm için ortak irade olduğunu’ söylemişti.

Süreç Bahçeli'nin çağrısıyla başlamıştı

Süreç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim 2024’te yaptığı çağrı ile başlamıştı. Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamada “Teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, ‘umut hakkı’nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın” demişti.